Van Yangon naar Mandalay

Van Yangon naar Mandalay

Yangon en Mandalay zijn de grootste steden in Myanmar en hoogstwaarschijnlijk bezoek je tijdens je reis door het land deze miljoenensteden. Hoewel de afstand tussen Yangon en Mandalay ruim 600 kilometer bedraagt, zijn er goede verbindingen beschikbaar. Wij geven je een overzicht van vervoermiddelen op deze populaire route, op volgorde van handigheid.

Zo reis je van Yangon naar Mandalay:

1) Bus

Je keuze wat betreft vervoermiddel hangt af van je voorkeur voor snelheid, comfort of prijs. Met de bus krijg je de beste combinatie hiervan. Veel busmaatschappijen leggen deze route dagelijks af, waaronder JJ Express en Shwe Mandalar Express. Kaartjes voor comfortabele VIP-bussen kosten omgerekend 20 euro, terwijl je voor de ‘economy’ bustickets 13 euro betaalt. Er rijden zowel overdag als ‘s nachts bussen, maar omdat er geen bedden aanwezig zijn kun je wellicht beter overdag een bus nemen. De reistijd is 8 tot 9 uur.

Kaartje kopen: Boek via de website 12Go.Asia of koop je ticket direct op het busstation.


2) Trein

Treinkaartjes zijn ook goedkoop, maar de reistijd is aanzienlijk langer. Je kunt kiezen voor de trein van 6:00 uur of die van 17:00 uur. Wanneer je op de trein van 6:00 uur stapt, kom je om 21:00 uur aan in Mandalay en betaal je 16 euro voor een zitplaats in de relaxte ‘upper class’. In de nachttrein kun je voor ‘upper class’ of ‘sleeper class’ gaan. Kaartjes kosten respectievelijk 16 en 20 euro. De nachttrein arriveert de volgende morgen om 7:45 uur in Mandalay.

Kaartje kopen: Reserveer je plek op het station of via 12Go.Asia.


3) Vliegtuig

Vliegen is veruit de duurste optie en dit bevelen wij dan ook niet aan. Air KBZ en Myanmar National Airlines verzorgen dagelijks meerdere vluchten. De reis duurt 1 uur en 20 minuten en je hebt een ticket vanaf 110 euro. Dit slurpt dus een groot deel van je reisbudget op.

Kaartje kopen: Bekijk onze tips op onze vliegtickets Myanmar pagina.


Meer over deze bestemmingen:

Wees sociaal