Van Yangon naar Kyaiktiyo

Van Yangon naar Kyaiktiyo

Op ruim 200 kilometer ten oosten van Yangon ligt Kyaiktiyo, een boeddhistisch bedevaartsoord in het dorpje Kinpun dat beroemd is geworden door de Gouden Rots. Verder is er weinig te beleven in dit plaatsje, dus wij raden aan om Kyaiktiyo met andere bestemmingen te combineren. Kom je vanuit Yangon hierheen, dan lees je hier alle informatie over de reisroute.

Zo reis je van Yangon naar Kyaiktiyo:

1) Bus

De bus is het handigste vervoermiddel, omdat de meesten direct naar Kinpun gaan. Vanuit de Aung Mingalar terminal gaan in de morgen en middag verschillende bussen naar Kinpun en de reistijd is doorgaans 4 uur en 30 minuten. Sommige bussen gaan niet verder dan Kyaikto, maar als je een kaartje voor Kinpun / Kyaiktiyo hebt wordt je gratis opgepikt bij het busstation. Laat je niet afschrikken door opdringerige taxichauffeurs die zeggen dat er geen shuttleservice bestaat. Voor een buskaartje betaal je omgerekend 4,50 euro.

Kaartje kopen: Koop tot vlak voor vertrek een kaartje op het busstation zelf. Of boek online een kaartje via 12Go.Asia.


2) Trein en shuttlebus

Kinpun zelf heeft geen treinstation, maar het is eenvoudig om vanuit Yangon naar de nabijgelegen plaats Kyaikto te reizen. Om 7:15 en 21:00 uur verlaten rechtstreekse treinen het centraal station van Yangon voor een bijna 5 uur durende rit naar Kyaikto. Kaartjes kosten ongeveer 3 euro, maar je hebt dus nog wel een overstap nodig in Kyaikto. Vanaf de weg achter het station kun je op een busje naar Kinpun stappen. De prijs voor een kaartje ligt rond de 0,50 euro.

Kaartje kopen: Tickets zijn direct verkrijgbaar op het treinstation.


Meer over deze bestemmingen:

Wees sociaal