Van Yangon naar Hpa-An

Van Yangon naar Hpa-An

Myanmar is een groot land, maar gelukkig liggen de interessante bestemmingen Yangon en Hpa-An slechts 275 kilometer bij elkaar vandaan. Zowel qua natuur als cultuur is hier voldoende te zien en te beleven. Veel reizigers kiezen op deze route voor de bus, maar je kunt ook per trein en minibus naar Hpa-An gaan. Hier lees je onze tips voor deze reis.

Zo reis je van Yangon naar Hpa-An:

1) Bus

De bus is voor deze trip het meest praktische en snelste vervoermiddel, waardoor veel reizigers hiervan gebruik maken. De bussen naar Hpa-An vertrekken vanuit het busstation Aung Mingalar en doen in totaal zes uur over de trip. Er gaan diverse bussen per dag, dus je kunt eenvoudig naar het busstation gaan zonder van tevoren een kaartje te reserveren. Een enkele reis kost slechts €7.

Kaartje kopen: Je kunt tot vlak voor vertrek een ticket kopen op het busstation. Je kunt hiervoor ook online terecht op 12Go.Asia.


2) Trein en minibus

Reizen per trein is comfortabel in Myanmar, maar je kunt deze reis niet volledig per spoor afleggen. Stap om 7:15 of 21:00 uur op de trein in het centraal station van Yangon voor de reis van zes uur en dertig minuten naar Thaton. Voor een zitplaats betaal je niet meer dan €4. Eenmaal aangekomen in Thaton kun je je weg naar Hpa-An vervolgen per minibus, die je in negentig minuten op je bestemming brengt.

Kaartje kopen: Reserveer je zitplaats voor de treinreis op het station. De minibusjes kom je tegen in het centrum van Thaton.


Meer over deze bestemmingen: