Van Ngapali naar Yangon

Van Ngapali naar Yangon

Ver weg van de miljoenensteden in Myanmar ligt aan de westkust het plaatsje Ngapali, dat net een relaxte sfeer en goede stranden alle ingrediënten heeft voor een ontspannen vakantie. Wil je na Ngapali nog verder reizen door Myanmar, dan kun je bijvoorbeeld Yangon als tussenstop gebruiken. Je leest hier onze reistips voor de route Ngapali – Yangon, een trip van 400 kilometer.

Zo reis je van Ngapali naar Yangon:

1) Bus

Er rijden directe bussen vanaf Ngapali, en door de slingerende wegen doen deze doorgaans 12 tot 16 uur over de reis. Je betaalt ongeveer 18 euro voor een rit met de directe bus. Als je de reis te lang vindt, kun je deze ook opsplitsen door een tussenstop te maken in Pyay. De totale kosten zijn ongeveer hetzelfde en het biedt je de kans om het interessante Pyay te verkennen.

Kaartje kopen: Vraag je hostel om een kaartje voor je te boeken of bezoek een reiskantoor.


2) Vliegtuig

Je kunt direct naar Yangon vliegen vanaf de luchthaven van Thandwe, die slechts enkele kilometers bij Ngapali Beach vandaan ligt. Veel hostels verzorgen een (gratis) shuttleservice naar het vliegveld, en anders kun je voor 2 tot 3 euro een taxi nemen. Meestal is er maar 1 dagelijkse vlucht naar Yangon, die wordt uitgevoerd door Myanmar National Airlines. De vliegtijd bedraagt 1 uur en je betaalt zo’n 100 euro voor een zitplaats. Ruimbagage zit al bij deze prijs inbegrepen. De reistijd is weliswaar korter, maar vliegen is helaas ook een veel duurder alternatief voor de bus.

Kaartje kopen: Bekijk onze tips op onze vliegtickets Myanmar pagina.


Meer over deze bestemmingen:

Wees sociaal