Van Mandalay naar Yangon

Van Mandalay naar Yangon

Mandalay en Yangon zijn de twee grootste steden van Myanmar. Met name Yangon is geliefd onder reizigers. In het noordelijke Mandalay zijn echter ook een aantal leuke dingen te zien en doen. Op deze pagina lees je hoe je van Mandalay naar Yangon reist.

Zo reis je van Mandalay naar Yangon:

1) Bus

Je hebt de keuze uit een aantal busmaatschappijen om deze route af te leggen. Mandalar Minn Express, JJ Express, Boss Express en Elite Express hebben gezamenlijk zo’n tien dagelijkse bussen. Wij raden met name de eerste twee busmaatschappijen aan. Je betaalt tussen de € 11 en € 21, afhankelijk voor welke bus je kiest. De bussen doen er acht tot negen uur over. Je kunt kiezen uit bussen die ‘s ochtends vertrekken en in het begin van de avond aankomen in Yangon of bussen die in de avond vertrekken en de volgende ochtend arriveren.

Kaartje kopen: Via een lokaal reisbureau of op 12Go.Asia.


2) Trein

De trein is aanzienlijk comfortabeler dan de bus, maar je doet er veel langer over. De bus is daarom wat ons betreft de betere optie. De trein doet er namelijk zo’n achttien uur over. Je hebt de keuze uit een trein die om 05:00 uur vertrekt en een die om 16:30 uur vertrekt. Je betaalt ongeveer € 14 voor een kaartje.

Kaartje kopen: Op het treinstation of op 12Go.Asia.


3) Vliegtuig

Het vliegtuig is aanzienlijk sneller. Een binnenlandse vlucht duurt slechts een uur, alhoewel je wat extra tijd moet rekenen voor het wachten en boarden. Myanmar National Airlines heeft vier dagelijkse vluchten. Echter zijn deze vluchten behoorlijk prijzig. Reken op minstens € 100 voor een kaartje. Daarnaast komen vertragingen en annuleringen vaak voor in Myanmar.

Kaartje kopen: Bekijk onze tips over het boeken van vliegtickets in Myanmar.


Meer over deze bestemmingen:

Wees sociaal