Van Mandalay naar Ngapali

Van Mandalay naar Ngapali

Mandalay is letterlijk het middelpunt van Myanmar en vanuit hier kun je bestemmingen in alle hoeken van het land bereiken. Zo ook Ngapali, een aangename kustplaats die 700 kilometer ten zuidwesten van Mandalay ligt. Wij zetten reistips voor deze route op een rijtje. Je bereikt de stranden van Ngapali met de bus of het vliegtuig.

Zo reis je van Mandalay naar Ngapali:

1) Bus

Hoewel er geen directe bussen naar Ngapali rijden en de reistijd dus extra lang is, heeft deze vorm van vervoer toch onze voorkeur. De eerste etappe leidt van Mandalay naar Pyay. Vele bussen leggen deze route af, met name nachtbussen. De reistijd naar Pyay is gemiddeld 10 uur en een kaartje kost omgerekend 9 euro. In Pyay zijn goede connecties beschikbaar voor de rit naar Thandwe, een plaats die erg dicht bij Ngapali Beach ligt. Ook voor deze trip betaal je zo’n 9 euro en je bent 12 uur onderweg.

Kaartje kopen: Vraag het personeel van je hostel om voor je te boeken of ga naar het busstation.


2) Vliegtuig

Ook met het vliegtuig zijn er geen directe verbindingen, maar zul je moeten vliegen via Yangon. Voor de route Mandalay – Yangon kun je dagelijks kiezen uit diverse vluchten, waarvoor je ten minste 100 euro betaalt. Het tweede deel van de reis gaat van Yangon naar Thandwe, een vlucht die 50 minuten duurt. Een enkele reis kost in de meeste gevallen rond de 90 euro. Vanaf Thandwe bereik je Ngapali eenvoudig per taxi of met de pick-up service van je hostel.

Kaartje kopen: Bekijk onze tips op onze vliegtickets Myanmar pagina.


Meer over deze bestemmingen:

Wees sociaal