Van Mandalay naar Kalaw

Van Mandalay naar Kalaw

Door de ligging in de bergen is Kalaw een aangename plaats om koelte op te zoeken tijdens je trip door Myanmar. Kalaw is eenvoudig bereikbaar vanuit Mandalay, een miljoenenstad die slechts 200 kilometer noordelijker ligt. Je hebt voor deze route de keuze uit bus, trein en vliegtuig.

Zo reis je van Mandalay naar Kalaw:

1) Bus

Deze tocht afleggen per bus is een relatief snelle en bovenal voordelige manier, waardoor de bus onze voorkeur heeft. Als je kiest voor de vervoerder Shwe Mandalar Express, begint de reis om 20:00 uur. Je komt de volgende dag om 6:00 uur aan in Kalaw en je betaalt voor een enkele reis maar €5,50. Er rijden ook bussen van andere maatschappijen van Mandalay naar Kalaw, maar tickets hiervoor kosten ten minste €10.

Kaartje kopen: Koop je ticket op de website van Shwe Mandalar Express of vraag het hostelpersoneel om voor je te boeken.


2) Trein

Er rijden geen directe treinen naar Kalaw en je zult daarnaast moeten overnachten in Thazi. Wil je toch met de trein reizen, dan kun je om 6:00, 15:00 en 17:00 uur opstappen in Mandalay Central Station en bijna drie uur later uitstappen in Thazi. Hier zal je moeten overnachten, want de enige dagelijkse trein van Thazi naar Kalaw vertrekt de volgende ochtend om 7:00 uur. Je komt om 13:15 uur aan in Kalaw. Gezamenlijk kosten de tickets €5 tot €10.

Kaartje kopen: Treintickets zijn verkrijgbaar op het station zelf.


3) Vliegtuig

Als je tijd wil besparen, kun je deze route ook nog per vliegtuig volbrengen. Je kunt kiezen uit diverse dagelijkse vluchten en Myanmar National Airlines biedt de meest voordelige tarieven. De vlucht naar Heho Airport – zo’n dertig kilometer buiten Kalaw – duurt ruim een halfuur minuten en de minimale ticketprijs is €60, exclusief ruimbagage. Omdat je zowel in Mandalay als vanaf Heho Airport een taxi nodig hebt, lopen de kosten flink op. Vliegen is dan ook niet aan te bevelen.

Kaartje kopen: Bekijk onze tips op onze vliegtickets Myanmar pagina.


Meer over deze bestemmingen: