Van Mandalay naar Hsipaw

Van Mandalay naar Hsipaw

De meeste backpackers gaan naar het noordoostelijke Hsipaw om mooie trektochten te maken door de berglandschappen en ongerepte natuur. Omdat de verbindingen goed zijn en de afstand slechts 200 kilometer is, is Hsipaw een interessante bestemming om vanuit Mandalay te bezoeken. Hier lees je alle tips voor een bus- of treinreis naar het bijzondere Hsipaw.

Zo reis je van Mandalay naar Hsipaw:

1) Tren

Hoewel de trein op dit traject erg traag is en de vertrektijd vanuit Mandalay al om 4:00 uur in de morgen is, kun je de trein niet links laten liggen. Deze rit wordt namelijk gerekend tot de mooisten ter wereld, met prachtige uitzichten over bergen en diepe kloven. Je bent 12 uur onderweg, waardoor je uitgebreid van de omgeving kunt genieten. Dankzij de lage prijs hoef je niet te twijfelen; tickets voor de ‘upper class’ kosten 2,50 euro en voor een zitplaats in een simpele coupé betaal je iets meer dan 1 euro.

Kaartje kopen: Reserveer je plekje in de trein op het station of vraag je hostel om voor je te boeken. Tevens kun je via 12Go.Asia een kaartje kopen.


2) Bus

Als je meer haast hebt, is de bus een uitstekend alternatief voor de trein. De reis over de weg duurt gemiddeld 5 uur en de meeste bussen verlaten Mandalay vroeg in de ochtend. Een kaartje kost 2,50 tot 4,00 euro, afhankelijk van de vervoerder en het type bus dat je kiest (airco / non-airco). Al met al is de bus snel en goedkoop, maar mis je veel van de uitzichten die je wel voorgeschoteld krijgt in de trein.

Kaartje kopen: Bustickets zijn ter plaatse op het station verkrijgbaar, zonder dat een reservering nodig is.


Meer over deze bestemmingen:

Wees sociaal