Van Mandalay naar Bagan

Van Mandalay naar Bagan

Mandalay ligt op een gunstige positie in het midden van Myanmar en deze miljoenenstad fungeert dan ook als belangrijk verkeersknooppunt voor reizigers. Zo reis je gemakkelijk naar de bijzondere stad Bagan. Voor deze route kun je gebruik maken van de bus, de boot, de trein en het vliegtuig. Wij zetten de opties voor je op een rijtje.

Zo reis je van Mandalay naar Bagan:

1) Bus

De busrit duurt relatief kort en daarnaast zijn tickets bijzonder betaalbaar. De erkende maatschappij JJ Express vertrekt dagelijks om 8:00 uur met een bus vanuit Mandalay naar het Shwe Pyi busstation in Bagan. De trip duurt ongeveer 5 uur en een kaartje kost je slechts 6,50 euro. Vanaf het busstation kun je een taxi nemen naar het centrum van Bagan, een rit waarvoor je zo’n 8 euro betaalt.

Kaartje kopen: Vraag je hostel om voor jou te boeken of koop zelf je ticket op het busstation. Of boek online een kaartje via 12Go.Asia.


2) Trein

Vanwege de lage ticketprijs is de trein onze tweede keuze. Er rijdt tussen Mandalay en Bagan een nachttrein, die iedere dag om 22:00 uur vertrekt en ongeveer 9 uur doet over de trip. Een zitplaats kost 9 euro en voor een plaatsje in de sleeper class betaal je 11 euro.

Kaartje kopen: Op het treinstation reserveer je je eenvoudig je plekje. Of boek online een kaartje via 12Go.Asia.


3) Boot

Dit is een erg ontspannen manier om naar Bagan te gaan, maar het prijskaartje is wel groter vergeleken met de bus en trein. De boot van MGRG Express vaart iedere dag om 6:30 uur uit voor de tocht van 12 uur naar Bagan. Omgerekend kost een kaartje 38 euro en daar krijg je veel mooie landschappen voor terug.

Kaartje kopen: Maak een reservering op de website van MGRG Express.


4) Vliegtuig

Golden Myanmar Airlines verzorgt 3 tot 4 keer per week een directe vlucht van Mandalay International Airport naar Nyaung-U, een luchthaven die iets buiten Bagan ligt. De trip duurt slechts 30 minuten en gewoonlijk kost een enkele reis zo’n 50 euro. De vertrektijd is 17:45 uur. Omdat er nog transportkosten naar en van de vliegvelden bovenop komen, loopt deze manier van reizen wel flink in de papieren.

Kaartje kopen: Bekijk onze tips op onze vliegtickets Myanmar pagina.


Meer over deze bestemmingen:

Wees sociaal