Van Inle Lake naar Hpa-An

Van Inle Lake naar Hpa-An

Op veel plekken in Myanmar kun je genieten van de overweldigende natuur. Zo kun je bijvoorbeeld het prachtige Inle Lake ontdekken en door imposante grotten trekken bij Hpa-An. Als je deze twee bestemmingen op je verlanglijstje hebt staan, kun je in dit artikel tips lezen over hoe je de 530 kilometer tussen Inle Lake en Hpa-An aflegt.

Zo reis je van Inle Lake naar Hpa-An:

1) Bus

De opties op deze route zijn beperkt en er gaan bovendien geen directe bussen naar Hpa-An, waardoor je rekening moet houden met een lange reistijd. Voor het eerste deel van de reis stap je op het busstation van Nyaungshwe op een bus van Mandalar Minn Express. Deze VIP-bus vertrekt dagelijks om 18:00 uur en komt 11 uur later aan in Yangon. Je betaalt 20 euro voor een ticket. Een andere optie is de economy bus, die om 18:30 uur vertrekt en de volgende morgen om 7:00 uur in Yangon aankomt. Een enkele reis is voordeliger en een ticket kost je omgerekend 15 euro.

Vanaf hetzelfde busstation in Yangon stap je over op een bus naar Hpa-An. Je betaalt 7 euro voor deze trip, die 6 uur duurt.

Als je in of rondom Taunggyi verblijft, kun je gebruik maken van de nachtbussen van JJ Express Bus of Shwe Mandalar Express. Vooral deze laatste vervoerder biedt erg goedkope tickets (7,50 euro).

Kaartje kopen: Schaf je ticket aan via je hostel of op het busstation.


Meer over deze bestemmingen:

Wees sociaal