Van Hpa-An naar Yangon

Van Hpa-An naar Yangon

Hpa-An is een relaxte bestemming waar eigenlijk weinig te doen is, maar de bergen en grotten in de omgeving maken veel goed. Vanuit dit backpackersplaatsje in het zuidoosten van Myanmar reis je eenvoudig naar de miljoenenstad Yangon. Hier lees je tips over hoe je van Hpa-An naar Yangon reist.

Zo reis je van Hpa-An naar Yangon:

1) Bus

Zoals op veel trajecten in Myanmar, is de bus ook hier het handigste vervoermiddel. Bovendien kun je tegen een erg aantrekkelijke prijs de trip naar Yangon maken. De tocht van 275 kilometer duurt gemiddeld 6 uur en voor het vervoer kun je kiezen voor Shwe Mandalar Express of Mandalar Min Express. Deze laatste rijdt met verschillende bussen per dag en de kosten voor een ticket zijn 8,50 euro. De kaartjes kosten hetzelfde bij Shwe Mandalar Express, maar zij rijden alleen met een nachtbus die om 22:00 uur vertrekt.

Kaartje kopen: Vraag bij je hostel om hulp bij het boeken of bezoek de websites van de busmaatschappijen.


2) Minibus en trein

Tot voor kort liep de spoorlijn vanuit Yangon door naar Hpa-An, maar helaas is het laatste stuk vanuit Thaton niet meer in gebruik. Nu kun je de minibus nemen van Hpa-An naar Thaton, vanwaar je verder kan met de trein. De rit met het busje duurt 90 minuten en kost minder dan 1 euro. Vanaf Thaton vertrekken dagelijks om 10:30 en 21:55 uur treinen naar Yangon, die 6 tot 7 uur over de trip doen. Het tarief is 3 euro voor de meest comfortabele klasse en slechts 1 euro voor de meest eenvoudige (minder prettige) zitplaats.

Kaartje kopen: Schaf je treinkaartje aan op het station. Voor de minibus kun je ter plaatse betalen.


Meer over deze bestemmingen:

Wees sociaal