Van Bagan naar Yangon

Van Bagan naar Yangon

Zowel in Bagan als Yangon zijn mystieke pagodes en tempels te vinden, en je kunt gerust een aantal dagen uittrekken om deze steden te verkennen. De verbindingen tussen Bagan en Yangon zijn uitstekend; je kunt de ruim 600 kilometer afleggen per bus, trein en vliegtuig. In dit artikel vind je handige reistips.

Zo reis je van Bagan naar Yangon:

1) Trein

Als je comfortabel en tegen een gunstige prijs naar Yangon wil reizen, dan is de trein het meest geschikte vervoermiddel. Er rijdt maar één dagelijkse trein, die om 16:00 uur vanuit Bagan vertrekt en de volgende morgen om 9:30 uur op het centraal station van Yangon arriveert. Een comfortabele zitplaats kost €17, maar omdat het om een lange reis gaat is de ‘sleeper class’ aan te raden. Het ticket voor een slaapplaats kost 23 euro, maar is de meerprijs zeker waard.

Kaartje kopen: Je kunt reserveren op het treinstation of via 12Go.Asia.


2) Bus

De bus is een sneller en goedkoper alternatief voor de trein, maar door de afwezigheid van bedden mis je wel het nodige comfort. De meeste bussen naar Yangon rijden ’s nachts, maar je kunt ook overdag reizen met de bus van Mandalar Min Express die om 7:30 uur vertrekt of de 8:00 uur bus van Bagan Min Tha. Deze laatste vervoerder biedt kaartjes voor €12, terwijl je bij Mandalar Min Express en JJ Express Bus €16 tot €20 betaalt. De reistijd naar Yangon bedraagt ongeveer tien uur.

Kaartje kopen: Koop je ticket via de websites van de vervoerders, via 12Go.Asia of vraag het personeel van je hostel om hulp bij het boeken.


3) Vliegtuig

Iedere dag gaan er meerdere vluchten naar Yangon. Deze vertrekken vanaf de luchthaven Nyaung-U, die een korte taxirit bij het centrum van Bagan vandaan ligt. Air KBZ biedt de meest voordelige tarieven, namelijk 85 euro per ticket. Voor deze prijs mag je twintig kilo aan bagage meenemen. De vlucht vertrekt dagelijks om 17:50 uur en komt om 19:10 uur aan in Yangon. Bij andere maatschappijen betaal je €10 tot €20 meer per ticket.

Kaartje kopen: Bekijk onze tips op onze vliegtickets Myanmar pagina.


Meer over deze bestemmingen: