Van Bagan naar Mandalay

Van Bagan naar Mandalay

Bagan en Mandalay liggen slechts 180 kilometer bij elkaar vandaan en zijn beide populaire bestemmingen, waardoor je deze steden gemakkelijk kunt combineren. Er zijn diverse vervoermiddelen beschikbaar voor deze route en in dit artikel lees je hoe je Mandalay het beste vanuit Bagan bereikt.

Zo reis je van Bagan naar Mandalay:

1) Minibus

Dagelijks rijden meerdere minibussen tussen Bagan en Mandalay. OK Minibus heeft een service om 8:30, 13:00 en 16:00 uur, en het startpunt is Bagan Shwe Pyi terminal. De reistijd naar Mandalay bedraagt 5 uur en een ticket voor een enkele reis kost 9 euro.

Kaartje kopen: Op het busstation zijn kaartjes verkrijgbaar. Ook kun je hiervoor online kijken op 12Go.Asia.


2) Trein

Reizen per spoor is ook erg betaalbaar. Er gaat dagelijks 1 trein naar Mandalay, die om 21:00 uur vertrekt. De trip duurt 8 uur, waardoor je vroeg in de morgen aankomt. Voor een zitplaats betaal je 8 euro en een ticket voor de ‘sleeper class’ kost 12 euro.

Kaartje kopen: Het is aan te bevelen minimaal een dag van tevoren je ticket te reserveren op het treinstation. Je kunt hiervoor ook terecht op 12Go.Asia.


3) Boot

Als je wat meer geld wil besteden en op een comfortabele manier van Bagan naar Mandalay wil reizen, kun je ook voor de dagelijkse cruise kiezen. Deze vertrekt om 5:30 uur en in totaal duurt de boottocht 11 uur en 30 minuten. Je betaalt 30 euro en voor deze prijs krijg je ontbijt, lunch en water.

Kaartje kopen: Reserveer je plekje op de boot bij een reiskantoor in Bagan of via de website van rederij MGRG Express.


4) Vliegtuig

Er worden weinig vluchten uitgevoerd op deze route. Tickets kosten bij Myanmar National Airlines ongeveer 60 euro, al moet je wel bijbetalen voor ruimbagage. De vluchtduur is 35 minuten, maar met vervoer naar en van de luchthavens lopen de reistijd en kosten verder op.

Kaartje kopen: Bekijk onze tips op onze vliegtickets Myanmar pagina.


Meer over deze bestemmingen:

Wees sociaal