Van Bagan naar Kalaw

Van Bagan naar Kalaw

Als je trekkingen wil maken in Myanmar, dan ben je in Kalaw op de juiste plaats. Het heuvelachtige Kalaw ligt op 275 kilometer afstand van Bagan en je kunt deze bestemmingen dan ook goed combineren tijdens je tocht door Myanmar. Wij geven je in dit artikel bruikbare reistips.

Zo reis je van Bagan naar Kalaw:

1) Bus

Zoals op veel routes in Myanmar, is de bus ook op dit traject het meest voordelige en praktische vervoermiddel. JJ Express vertrekt dagelijks met een comfortabele VIP-bus vanuit de Shwe Pyi Highway Bus Terminal, die even buiten het centrum van Bagan ligt. De vertrektijden zijn 8:30 en 22:00 uur, en je zit in totaal ongeveer acht uur in de bus. Tickets voor een enkele reis kosten €16,50.

Kaartje kopen: Reserveer je zitplaats op de website van JJ Express Bus of vraag het personeel van je hostel om hulp.


2) Vliegtuig

In theorie kun je een groot deel van je trip per vliegtuig voltooien, maar in de praktijk zijn de tickets erg prijzig en neemt vrijwel iedereen de bus. Als je toch een aantal uren wil besparen, kun je vanaf Nyaung U Airport in ruim een halfuur naar Heho Airport vliegen met Myanmar National Airlines. Deze vlucht wordt maar een paar keer per week uitgevoerd en een ticket kost normaal gesproken zo’n €150. Vanaf Heho Airport kun je voor ongeveer €30 een taxi nemen naar het plaatsje Kalaw of een korte taxirit maken naar het treinstation van Kalaw. Hier vertrekt eens per dag een trein naar Kalaw. De prijs voor een kaartje bedraagt €2 en de rit duurt twee uur. De trein vertrekt om 9:20 uur, waardoor dit geen optie is als je vlucht na 9:00 uur aankomt.

Kaartje kopen: Bekijk onze tips op onze vliegtickets Myanmar pagina.


Meer over deze bestemmingen: