Van Sihanoukville naar Bangkok

Van Sihanoukville naar Bangkok

Als je vanuit de Cambodjaanse badplaats Sihanoukville verder wil reizen door Zuidoost-Azië, is Bangkok dankzij de vele verbindingen een geschikte volgende stop. De afstand tussen Sihanoukville en Bangkok bedraagt ongeveer 650 kilometer en je kunt voor deze route kiezen voor de bus of het vliegtuig. Lees hier meer over de handigheid en betaalbaarheid van deze vervoermiddelen.

Zo reis je van Sihanoukville naar Bangkok:

1) Bus

Het aanbod van directe bussen tussen Sihanoukville en Bangkok is erg overzichtelijk. Virak Buntham Express rijdt dagelijks met twee bussen naar Bangkok. Om 8:15 uur vertrekt de eerste bus, die 12 uur later in Bangkok aankomt. Om 19:00 uur vertrekt de nachtbus, die liefst 21 uur over de reis doet. De dagbus is dus aan te bevelen. Kaartjes voor de dagbus kosten ongeveer 28 euro en voor 25 euro krijg je een plaatsje in de nachtbus. Beide bussen zijn uitgerust met airconditioning en de nachtbus heeft bedden. Houd er rekening mee dat dit dubbelbedden zijn. Als je alleen reist en privacy wil, kun je het beste twee plaatsen reserveren of de dagbus nemen.

Kaartje kopen: Regel dit ter plekke of via de Engelstalige website van Virak Buntham Express.


2) Vliegtuig

Vanaf de luchthaven van Sihanoukville gaan geen rechtstreekse vluchten naar Bangkok. Wanneer je naar Bangkok vliegt zul je altijd een tussenstop moeten maken. Dit kan via steden als Siem Reap, Phnom Penh en Kuala Lumpur. De goedkoopste kaartjes kosten rond de 80 euro, maar meestal ben je ruim honderd euro kwijt. Dankzij de overstap doe je er ook minsten vier uur over. Hierdoor kun je beter voor de tragere, maar veel goedkopere dagbus gaan.

Kaartje kopen: Bekijk onze tips op onze vliegtickets Cambodja pagina.


Meer over deze bestemmingen:

Wees sociaal