Van Phnom Penh naar Ho Chi Minh City

Van Phnom Penh naar Ho Chi Minh City

Cambodja en Vietnam zijn landen die beide behoren tot de populaire backpack route in Zuidoost-Azië. De afstand tussen Phnom Penh en Ho Chi Minh City is met 230 kilometer relatief kort en dankzij het aanbod aan bussen, minibussen en vliegtuigen kun je op verschillende manier tussen deze twee steden reizen. Wij zetten de beste vervoermiddelen van Phnom Penh naar Ho Chi Minh City voor je op een rijtje.

Zo reis je van Phnom Penh naar Ho Chi Minh City:

1) Bus

Bussen tussen deze twee steden hebben comfortabele stoelen en dankzij de schappelijke ticketprijzen is de bus het beste vervoermiddel voor deze reisroute. Je kunt vanaf €12 aan boord stappen van een Mekong Express, Giant Ibis Express of Kumho Samco bus. Deze bussen vertrekken dicht bij het olympisch stadion, in het centrum van Phnom Penh en komen aan bij hun eigen kantoren in Ho Chi Minh City. De busreis duurt gemiddeld zeven uur en er rijden alleen bussen overdag. Houd er rekening mee dat je bij de grensovergang geen visum kunt krijgen, maar deze van tevoren moet aanvragen.

Kaartje kopen: Bij de busterminals en de website 12Go.Asia zijn kaartjes verkrijgbaar.


2) Minbus

Je kunt er ook voor kiezen deze route per minibus af te leggen, maar hier kleven twee nadelen aan ten opzichte van de reguliere bus: de prijs en beenruimte. De stoelen zijn kleiner en bovendien betaal je €17 voor een kaartje. Je bespaart ook geen tijd, waardoor de bus een beter alternatief is. Mocht je toch met de minibus willen reizen, dan kun je om 6.30 of 15.30 uur aan boord stappen van de Mekong Express minibus. Deze vertrekt vanaf de Orussey Market.

Kaartje kopen: De handige website 12Go.Asia verkoopt kaartjes, maar je kunt ook je ticket regelen via je accommodatie of bij het busstation zelf.


3) Vliegtuig

In theorie kun je vliegen tussen Phnom Penh en Ho Chi Minh City, maar dit kost veel geld. Een enkele reis kost €70 tot €100, afhankelijk van de dag en maatschappij. Vluchten worden uitgevoerd door Cambodia Angkor Air, Qatar Airways en Vietnam Airlines. Doorgaans zijn de tickets bij Cambodia Angkor Air het goedkoopst. Hoewel je dankzij de vliegtijd van een uur tijd bespaart, is vliegen tussen Phnom Penh en Ho Chi Minh City niet budgetvriendelijk.

Kaartje kopen: Bekijk onze tips op onze vliegtickets Cambodja pagina.


Meer over deze bestemmingen: