Van Phnom Penh naar Don Det

Van Phnom Penh naar Don Det

Don Det, het populairste eiland in Si Phan Don, ligt dicht bij de grens met Cambodja en is een heerlijke plaats om te ontspannen in de natuur, waardoor het een geliefde backpackersbestemming is. Deze Laotiaanse groep eilanden is bereikbaar vanuit de Cambodjaans hoofdstad Phnom Penh, maar houd wel rekening met een lange reistijd. Lees hier onze reistips voor deze route.

Zo reis je van Phnom Penh naar Don Det:

1) Bus

Er gaan vrijwel geen directe bussen naar Don Det en het is dan ook aan te raden om via Siem Reap te reizen. Ieder uur vertrekken vanuit het centrum van Phnom Penh minibusjes van Virak Buntham, die na een rit van vijf uur en dertig minuten Siem Reap bereiken. Een zitplaats kost je ongeveer €10.

Asia Van Travel verzorgt busverbindingen tussen Siem Reap en Don Det, en zet je voor de deur van je gewenste bestemming af. De reistijd is ruim acht uur – inclusief de grensovergang – en de ticketprijs is €25. Houd er rekening mee dat de minibus om 8:00 uur vertrekt en je daardoor waarschijnlijk moet overnachten in Siem Reap of een nachtbus moet nemen van Phnom Penh naar Siem Reap.

Je kunt ook kiezen voor een overstap in Stung Treng. De reis vanaf Phnom Penh duurt acht tot negen uur, en van Stung Treng naar Don Det ben je nog eens twee uur onderweg. Voor dit traject betaal je €13. Dit is een goedkopere manier van reizen en je kunt het ook nog in een dag doen.

Kaartje kopen: Tickets zijn verkrijgbaar via de website 12Go.Asia.


Meer over deze bestemmingen: