Van Kampot naar Ho Chi Minh City

Van Kampot naar Ho Chi Minh City

Voor ultieme ontspanning kun je in Cambodja terecht in Kampot, een relaxed stadje met Franse koloniale architectuur en fraaie heuvellandschappen. Als Kampot je laatste stop is in Cambodja en je verder wil reizen naar Vietnam, kun je bijvoorbeeld naar Ho Chi Minh City gaan. Je kunt de 400 kilometer tussen deze plaatsen afleggen per bus of een combinatie van de bus en het vliegtuig.

Zo reis je van Kampo naar Ho Chi Minh City:

1) Bus

Veel bussen maken voor deze reis een tussenstop in Phnom Penh. Een vervoerder, Kampot Tours and Travels, heeft echter een rechtstreekse verbinding met Ho Chi Minh City. Officieel duurt de rit ongeveer acht uur, maar door de formaliteiten bij de grensovergang kun je rekening houden met een reis van tien uur. Na de grensovergang word je met een minibusje naar de terminal in Ha Tien gebracht, waar je op de gewone bus naar Ho Chi Minh City stapt. De bus beschikt over airconditioning en wifi, waardoor dit een aangenaam vervoermiddel is. Bovendien zijn de kaartjes met €15 erg betaalbaar. Houd er rekening mee dat je van tevoren je visum voor Vietnam moet aanvragen als je over land de grens oversteekt.

Kaartje kopen: Via je guest house en het kantoor van Kampot Tours and Travels kun je het beste minimaal een dag van tevoren je zitplaats reserveren.


2) Bus en vliegtuig

Een andere optie is met de bus naar Phnom Penh reizen en daarvandaan met het vliegtuig verder gaan naar Ho Chi Minh City. De reis naar de Cambodjaanse hoofdstad kost je drie uur en €5 met een minibus van Ekareach Express. Deze rijden zo’n vijf keer per dag, al zijn er ook andere vervoerders die deze route afleggen. Vanaf het kantoor van Ekareach in Phnom Penh is het een korte taxirit naar het vliegveld. Qatar Airways en Vietnam Airlines vliegen dagelijks zonder tussenstop tussen de beide steden. Een enkele reis kost gemiddeld €100 en de vlucht duurt precies een uur. Vliegen is alleen interessant als je in tijdnood zit, want budgetvriendelijk is het niet.

Kaartje kopen: Bustickets zijn in Kampot bij de kantoren van de vervoerders verkrijgbaar. Voor de vlucht kun je onze tips over vliegtickets Cambodja bekijken.


Meer over deze bestemmingen: