Van Vientiane naar Hanoi

Van Vientiane naar Hanoi

Veel backpackers combineren tijdens hun reis door Zuidoost-Azië Laos en buurland Vietnam. Er zijn verbindingen tussen de hoofdsteden van beide landen, Vientiane en Hanoi. Als je deze route wil afleggen, kun je gebruikmaken van de bus of het vliegtuig. Wij zetten de mogelijkheden voor je op een rijtje.

Zo reis je van Vientiane naar Hanoi:

1) Vliegtuig

Ondanks dat een buskaartje goedkoper is, is deze reis veel comfortabeler en sneller per vliegtuig. Dagelijks gaan 2 vluchten van Vietnam Airlines en Lao Airlines. Doorgaans heeft Vietnam Airlines de goedkoopste tickets. Deze vlucht vertrekt om 19:55 uur. Je betaalt normaal gesproken zo’n 100 euro voor een enkele reis en daarbij zit de ingecheckte bagage al inbegrepen. De vlucht van Vientiane’s Wattay International Airport naar Hanoi duurt 1 uur en 10 minuten. Na aankomst kun je voor 10 euro een taxi of voor 0,40 euro de lokale bus nemen naar het Old Quarter van Hanoi.

Kaartje kopen: Bekijk onze tips op onze vliegtickets Laos pagina.


2) Bus

Als je bereid bent om comfort in te leveren en te reizen tegen een aantrekkelijke prijs, dan is de bus aan te bevelen voor deze trip. Iedere dag vertrekt vanuit Vientiane Southern Bus Station om 17:00 uur een bus van vervoerder HTX Van Tai 277 naar Hanoi. De busreis duurt bijzonder lang; je bent 24 uur onderweg naar de Vietnamese hoofdstad. Ondanks de semi-sleeper opzet van de bus vereist deze trip wel wat uithoudingsvermogen. Je bespaart wel veel geld ten opzichte van het vliegtuig, want een kaartje kost maar 25 euro.

Kaartje kopen: Doordat er maar 1 bus per dag rijdt, kun je het beste van tevoren een reservering maken via 12Go.Asia of een reiskantoor.


Meer over deze bestemmingen:

Wees sociaal