Van Huay Xai naar Chiang Rai

Van Huay Xai naar Chiang Rai

Huay Xai staat met name bekend om de Gibbon Experience, maar deze grensplaats in Laos is voor veel backpackers ook de toegangspoort tot Thailand. Een populaire eerste stop in het buurland is Chiang Rai, dat slechts 110 kilometer ten zuiden van Huay Xai ligt. Wij geven je een overzicht van het vervoer op deze route.

Zo reis je van Huay Xai naar Chiang Rai:

1) Bus

Omdat dit de enige vorm van openbaar vervoer is, heb je voor deze rit weinig andere keuzes dan op de bus te stappen. Transport CO. is een vervoerder die deze route 4 keer per dag rechtstreeks aflegt en bij de grensovergang wacht tot je toestemming hebt gekregen om Thailand binnen te gaan. Een enkele reis kost 6,50 euro en je bent 2 tot 3 uur onderweg.

Als je met een klein budget reist, loont het de moeite om met een lokale bus voor 0,80 euro van Huay Xai naar de grens in het Thaise Chiang Khong te reizen. Na het afhandelen van de papieren, kun je 2 kilometer verderop overstappen op een bus naar Chiang Rai. Een kaartje voor deze bus kost minder dan 2 euro, maar houd er rekening mee dat dit een non-airco bus is. Deze bussen rijden op een weg die je na 2 kilometer over de grens bereikt.

Kaartje kopen: Regel een kaartje via een toeristenkantoor in Huay Xai of in je hostel.


Meer over deze bestemmingen:

Wees sociaal