Van Sihanoukville naar Battambang

Van Sihanoukville naar Battambang

Qua architectuur is Battambang een van de meest interessante bestemmingen in Cambodja, want je vindt hier overal Franse koloniale gebouwen. Ook heeft deze Noord-Cambodjaanse stad fraaie tempels. Je kunt vanuit verschillende steden rechtstreeks naar Battambang reizen, waaronder Sihanoukville. Voor deze route van 500 kilometer zetten wij de reismogelijkheden voor je op een rijtje.

Zo reis je van Sihanoukville naar Battambang:

1) Bus

Hoewel het afleggen van deze trip per bus tijdrovend is, is het relatief comfortabel en bovendien goedkoop. Je hebt de keuze uit verschillende busmaatschappijen, maar Virak Buntham Express rijdt het vaakst naar Battambang. Om 8:30, 9:30 en 19.00 uur vertrekken bussen vanaf het kantoor van Virak Buntham en deze arriveren in Battambang 12 uur na vertrek. Een ticket kost omgerekend 20 euro.

Je kunt ook kiezen voor de nachtbus van Olongpich Express, die dagelijks om 19:30 uur vertrekt en de volgende morgen om 7:00 uur aankomt in Battambang. Bij hen kost een kaartje 22 euro.

Kaartje kopen: Via het kantoor van de vervoerders of op 12Go.Asia.


2) Vliegtuig, taxi en bus

Als een busrit van 12 uur je te lang duurt en je bereid bent om meer geld uit te geven, dan kun je een deel van de reis ook per vliegtuig volbrengen. Vanuit Sihanoukville kun je voor ongeveer 40 euro naar Siem Reap vliegen met Lanmei Airlines, Cambodia Airways of Cambodia Angkor Air. De vlucht duurt slechts 1 uur en na aankomst op de luchthaven van Siem Reap kun je voor ongeveer 7 euro een taxi nemen naar het kantoor van Mekong Express of Capitol Tours Cambodia. Deze vervoerders hebben iedere dag meerdere busservices naar Battambang. Je betaalt zo’n 4 euro voor de rit naar Battambang, die 3 uur duurt.

Kaartje kopen: Voor de vlucht kun je onze tips op onze vliegtickets Cambodja pagina bekijken. De taxi en busrit kun je ter plaatse regelen.


Meer over deze bestemmingen:

Wees sociaal