Van Phnom Penh naar Sihanoukville

Van Phnom Penh naar Sihanoukville

Sihanoukville is een bekende badplaats aan de kust van Cambodja. Vanaf hier reis je gemakkelijk door naar populaire eilanden in de regio. Vanaf de hoofdstad Phnom Penh is het slechts 230 kilometer naar de kustplaats. Je kunt voor deze route gebruik maken van de trein, de bus, de minibus en het vliegtuig. Wij zetten ze op volgorde van prijs en comfort voor je op een rij.

Zo reis je van Phnom Penh naar Sihanoukville:

1) Trein

Als je de tijd hebt en op de juiste dag vanuit Phnom Penh vertrekt, is de trein een aantrekkelijke optie voor deze route. Je hebt al voor €7 een zitplaats in een van de eenvoudige coupes. De trein van Royal Railways Cambodia doet zeven uur over de rit en vertrekt iedere vrijdag, zaterdag en zondag vanaf het treinstation in Phnom Penh. Verwacht geen overdadige luxe aan boord, maar door het reizen per trein houd je wel geld in je zak.

Kaartje kopen: Via de officiële website reserveer je gemakkelijk een zitplaats.


2) Minibus

Zowel in de morgen als aan het einde van de middag verzorgt Virak Buntham Express 2 VIP minibus services. De busjes bieden voldoende beenruimte. Mekong Express rijdt de hele dag door met minibusjes, die vertrekken vanuit hun Orussey Office. Een kaartje kost zo’n €10 en de rit duurt vier uur. Of de minibus of trein jouw voorkeur heeft, hangt af van de waarde die je hecht aan budget en tijd.

Kaartje kopen: Op het busstation, de website van Mekong Express en via 12Go.Asia zijn tickets verkrijgbaar.


3) Bus

Dagelijks leggen veel bussen deze geliefde route van ’s morgens vroeg tot het einde van de middag af. Bekende vervoerders zijn Virak Buntham Express en Giant Ibis Transport, die opereren vanuit hun terminals centraal in Phnom Penh. De bus is met een reistijd van vier uur aanmerkelijk sneller dan de trein, maar tickets zijn met €12 wel wat duurder.

Kaartje kopen: Koop je tickets in de terminal zelf of op 12Go.Asia.


4) Vliegtuig

In theorie kun je vliegen tussen Phnom Penh en Sihanoukville, maar dit is niet aan te bevelen. Hoewel de dagelijkse vlucht met JC Cambodia International slechts veertig minuten duurt, kost een ticket maar liefst €120 voor een enkele reis. Dat is nog zonder het transport naar de luchthaven van Phnom Penh en van de luchthaven van Sihanoukville naar het centrum. Het is dus aan te raden het vliegtuig links te laten liggen.

Kaartje kopen: Bekijk onze tips op onze vliegtickets Cambodja pagina.


Meer over deze bestemmingen: