Van Phnom Penh naar Siem Reap

Van Phnom Penh naar Siem Reap

Veel backpackers beginnen hun reis door Cambodja in Phnom Penh, omdat dit de grootste stad met de meeste verbindingen is. De iconische tempels van Angkor, die dicht bij Siem Reap staan, zijn werelderfgoed en een erg geliefde volgende bestemming onder reizigers. Er zijn verschillende manieren om de 300 kilometer tussen de Cambodjaanse hoofdstad en Siem Reap af te leggen. Wij zetten het vliegtuig, de bus en de minibus op goede volgorde onder elkaar.

Zo reis je van Phnom Penh naar Siem Reap:

1) Bus

De bus tussen Phnom Penh en Siem Reap is een van de goedkoopste en meest comfortabele vervoermiddelen voor deze route. Mekong Express en Giant Ibis Transport rijden dagelijks met diverse bussen tussen deze steden. De rit duurt ongeveer zes uur en je betaalt tussen de €10 en €13 voor je kaartje. Door de comfortabele stoelen, snacks en wifi aan boord is de zes uur gemakkelijk uit te zingen. De Mekong Express bussen vertrekken vanaf de halte Riverside HQ. De Giant Ibis Transport bussen vertrekken naast de National Library in Phnom Penh.

Kaartje kopen: Bij de busterminal kun je een dag van tevoren een kaartje bemachtigen, en waarschijnlijk ook via je accommodatie. Tevens kun je online via 12Go.Asia je plek reserveren.


2) Minibus

Er gaan overdag ook minibusjes tussen Phnom Penh en Siem Reap. Deze doen dertig minuten korter over de reis, maar zijn minder comfortabel dan de grote touringcars. Een ticket voor een rit met de Thero Express kost €11. Deze busjes verlaten Phnom Penh in de morgen en middag vanaf de terminal in Rue Pasteur. Voor meer comfort is de reguliere bus een betere optie.

Kaartje kopen: Je reserveert je zitplaats eenvoudig via de website 12Go.Asia.


3) Vliegtuig

Alleen als je echt krap bij tijd zit, is het vliegtuig voor deze route aan te bevelen. De vlucht duurt slechts drie kwartier en je hebt al een ticket vanaf €34. Ritjes van en naar de luchthavens kost echter tijd en geld, waardoor je uiteindelijk niet heel veel tijd bespaart. JC Cambodia International en Cambodia Angkor Air verzorgen dagelijks meerdere vluchten op deze populaire route.

Kaartje kopen: Bekijk onze tips op onze vliegtickets Cambodja pagina.


Meer over deze bestemmingen: