Van Phnom Penh naar Kampot

Van Phnom Penh naar Kampot

Veel backpackers beginnen hun trip door Cambodja in de hoofdstad Phnom Penh. Vanaf hier reis je eenvoudig en snel naar andere plaatsen, waaronder het gezellige koloniale kuststadje Kampot. De twee steden liggen 150 kilometer bij elkaar vandaan. Je kunt voor deze reis kiezen voor trein, taxi of bus.

Zo reis je van Phnom Penh naar Kampot:

1) Bus

Zoals op veel routes in Cambodja, is de bus tussen Phnom Penh en Kampot het beste vervoermiddel. Mekong Express en Giant Ibis Transport zijn betrouwbare vervoerders die vanaf hun kantoor in Phnom Penh diverse keren per dag met een (mini-) bus naar Kampot rijden. Je betaalt €7 tot €8 voor een enkele reis, die ongeveer vier uur duurt.

Kaartje kopen: Vooraf reserveer je eenvoudig je zitplaats bij de bus zelf of op 12Go.Asia.


2) Trein

Reizen per spoor is ook erg goedkoop, maar helaas is de dienstregeling beperkt tot het weekend. Met een trein op vrijdag, een trein op zaterdag en twee treinen op zondag heb je weinig keuze en ben je doorgaans beter uit met de meer frequent rijdende bussen. Op vrijdag, zaterdag en zondag vertrekt de trein vanaf het station van Phnom Penh om 7:00 uur en op zondag komt daar een extra trein om 16:00 uur bij. De treinreis duurt ruim vier uur en dertig minuten en je betaalt slechts €6 euro voor een zitplaats. Reizen per trein is aan te bevelen als je toevallig in het weekend van Phnom Penh naar Kampot wil gaan.

Kaartje kopen: Online via de website van de Cambodjaanse spoorwegen.


3) Taxi

De gemiddelde prijs voor een taxirit tussen Phnom Penh en Kampot bedraagt €40. Dit is dus een goed alternatief als je met vier personen op pad bent en wat meer comfort wil dan je krijgt tijdens de busreis.

Kaartje kopen: Waarschijnlijk kun je via je accommodatie een chauffeur vinden en je kunt ook op straat een taxibestuurder aanspreken.


Meer over deze bestemmingen: