Van Koh Rong naar Siem Reap

Van Koh Rong naar Siem Reap

Als je tijdens je reis door Cambodja Koh Rong en Siem Reap aandoet, zie je het beste van twee werelden; een relaxte sfeer, mooie stranden, cultuur en het bijzondere Angkor Wat tempelcomplex. Het eiland Koh Rong ligt 550 kilometer bij Siem Reap vandaan. Je kunt reizen per boot en bus of per boot en vliegtuig.

Zo reis je van Koh Rong naar Siem Reap:

1) Boot en bus

De enige manier om Koh Rong te verlaten is per veerboot naar Sihanoukville. Gemiddeld gaat er ieder half uur een boot vanaf Koh Toch Port en Coconut Beach, die je voor €12 in drie kwartier naar Sihanoukville brengt. Hier kun je op een bus naar Siem Reap stappen. Naast de Cambodia Commercial Bank vertrekken verspreid over de dag acht bussen van Virak Buntham. De kaartjes kosten €12 tot €21, afhankelijk van de bus die je neemt. De nachtbussen zijn het goedkoopst, dus als je in een bus kunt slapen is dit een interessante optie. de rit duurt elf tot twaalf uur. Ook Giant Ibis Transport rijdt dagelijks met een bus, die om 20:30 uur vertrekt. Een ticket kost bij hen €22.

Kaartje kopen: Boottickets zijn verkrijgbaar bij de pier en bustickets kun je online via de website van Virak Buntham of 12Go.Asia reserveren.


2) Boot en vliegtuig

Ook hiervoor neem je de veerboot van Koh Rong naar Sihanoukville, waar je na een korte taxirit het vliegveld bereikt. Dagelijks gaan één tot drie directe vluchten naar Siem Reap, die worden uitgevoerd door JC Cambodia International. De normale prijs is €76 voor een enkele reis, waarbij ingecheckte bagage nog niet meegerekend is. De vlucht duurt drie kwartier, waardoor dit een alternatief is als je een krap reisschema hebt. In alle andere gevallen is de bus aan te bevelen.

Kaartje kopen: Bekijk onze tips op onze vliegtickets Cambodja pagina.


Meer over deze bestemmingen: