Van Koh Rong naar Siem Reap

Van Koh Rong naar Siem Reap

Als je tijdens je reis door Cambodja Koh Rong en Siem Reap aandoet, zie je het beste van twee werelden; een relaxte sfeer, mooie stranden, cultuur en het bijzondere Angkor Wat tempelcomplex. Het eiland Koh Rong ligt 550 kilometer bij Siem Reap vandaan. Je kunt reizen per boot en bus of per boot en vliegtuig.

Zo reis je van Koh Rong naar Siem Reap:

1) Boot en bus

De enige manier om Koh Rong te verlaten is per veerboot naar Sihanoukville. Gemiddeld gaat er ieder half uur een boot vanaf Koh Toch Port en Coconut Beach, die je voor 12 euro in 45 minuten naar Sihanoukville brengt. Hier kun je op een bus naar Siem Reap stappen. Naast de Cambodia Commercial Bank vertrekken verspreid over de dag 8 bussen van Virak Buntham. De kaartjes kosten 12 tot 21 euro, afhankelijk van de bus die je neemt. De nachtbussen zijn het goedkoopst, dus als je in een bus kunt slapen is dit een interessante optie. de rit duurt 11 tot 12 uur. Ook Giant Ibis Transport rijdt dagelijks met 1 bus, die om 20:30 uur vertrekt. Een ticket kost bij hen 22 euro.

Kaartje kopen: Boottickets zijn verkrijgbaar bij de pier en bustickets kun je online via de website van Virak Buntham of 12Go.Asia reserveren.


2) Boot en vliegtuig

Ook hiervoor neem je de veerboot van Koh Rong naar Sihanoukville, waar je na een korte taxirit het vliegveld bereikt. Dagelijks gaan 1 tot 3 directe vluchten naar Siem Reap, die worden uitgevoerd door JC Cambodia International. De normale prijs is 76 euro voor een enkele reis, waarbij ingecheckte bagage nog niet meegerekend is. De vlucht duurt 45 minuten, waardoor dit een alternatief is als je een krap reisschema hebt. In alle andere gevallen is de bus aan te bevelen.

Kaartje kopen: Bekijk onze tips op onze vliegtickets Cambodja pagina.


Meer over deze bestemmingen:

Wees sociaal