Van Koh Rong naar Koh Rong Samloem

Van Koh Rong naar Koh Rong Samloem

Gelegen net buiten de zuidkust van Cambodja liggen meerdere, fraaie eilanden. Koh Rong is het bekendste eiland van het land en wordt al jaren door backpackers bezocht. Nabij dit eiland ligt het minder bezochte Koh Rong Samloem, wat juist door deze rust veel backpackers aanspreekt. De eilanden liggen dus niet ver van elkaar vandaan. Hieronder beschrijven we hoe je van Koh Rong naar het rustigere Koh Rong Samloem reist.

Zo reis je van Koh Rong naar Koh Rong Samloem:

1) Lokale boot

Elke ochtend om 08:00 vertrekt er een lokale boot vanaf Koh Rong die gebruikt wordt om dit en andere eilanden te bevoorraden. Voor $5 mag je met deze boot mee. Verwacht geen luxe, maar voor een korte boottocht is dit ook niet nodig. De boot vertrekt van de Koh Toch pier en stopt bij M’phey Bei, EcoSea en Saracen Bay.

Kaartje kopen: Regel dit ter plekke bij het vertrekpunt of vraag het na bij je accommodatie.


2) Longtailboot

De andere optie is zelf een longtailboot regelen. Er zijn meerdere lokale booteigenaren die je na het vissen maar al te graag naar Koh Rong Samloem brengen. Je betaalt tussen de $25 en $40, afhankelijk van naar welk strand op Koh Rong Samloem je wilt en hoe goed je onderhandelt met de booteigenaar. Zoek andere reizigers die dezelfde route willen afleggen om geld te besparen.

Kaartje kopen: Zoek ter plekke een booteigenaar die je naar Koh Rong Samloem wilt brengen.


Meer over deze bestemmingen: