Van Koh Rong naar Kampot

Van Koh Rong naar Kampot

Het Cambodjaanse kustplaatsje Kampot ademt een relaxte sfeer, heeft Frans koloniale architectuur en mooie natuur in de omgeving. Als je in de kustregio van Cambodja rondreist, kun je bijvoorbeeld Kampot combineren met het tropische eiland Koh Rong, dat 130 kilometer westelijker ligt. Wij geven je reistips voor de route Koh Rong – Kampot.

Zo reis je van Koh Rong naar Kampot:

1) Veerboot en minibus

De beste manier om van het eiland Koh Rong naar het vasteland van Cambodja te reizen, is per veerboot. Iedere dag vertrekken meerdere ferry’s vanuit de veerbootterminal naar Sihanoukville op het vasteland. De boottocht duurt drie kwartier tot een uur, en een enkele reis kost €10 tot €12. Eenmaal aangekomen in Sihanoukville, kun je je reis vervolgen per minibus. Het busje van CTT Transports vertrekt dagelijks om 8:00 en 13:30 uur en rijdt in twee uur tijd naar Kampot. Voor een kaartje betaal je omgerekend ongeveer €7.

Kaartje kopen: Alle tickets zijn verkrijgbaar in reiskantoren en waarschijnlijk via je hostel op Koh Rong.


2) Veerboot en trein

Deze manier van reizen is alleen mogelijk op zondag en maandag, want alleen dan vertrekt er een trein in de middag. Je stapt eerst op de veerboot van Koh Rong naar Sihanoukville, waar iedere zondag en maandag om 16:00 uur een trein naar Kampot vertrekt. Een kaartje voor de trein kost maar €4,50, maar helaas is de dienstregeling dus zeer beperkt.

Kaartje kopen: Reserveer je zitplaats via de website van de Cambodjaanse spoorwegen.


Meer over deze bestemmingen: