Beste reistijd Cambodja

Beste reistijd Cambodja

Cambodja kent een tropisch klimaat, waardoor het er het hele jaar door warm is. Bij het bekijken van de beste reistijd Cambodja is de temperatuur dan ook nauwelijks van invloed, wel kan er in bepaalde seizoenen meer regen vallen dan in andere. Binnen het land zijn er geen grote verschillen in het klimaat, dit in tegenstelling tot buurlanden als Vietnam en Thailand.

Het droge seizoen

Het droge seizoen in Cambodja duurt van november tot en met mei. In deze maanden valt de minste regen, wat een bezoek aan het land wel zo prettig maakt. Binnen dit seizoen zijn ook nog twee periodes te onderscheiden. November tot februari zijn de koudste maanden in Cambodja. Met een temperatuur van 25°C – 30°C is het nauwelijks echt koud te noemen maar het is wel een groot verschil met de maanden maart tot en met mei. Hierin gaat de temperatuur namelijk vaak richting de 35 °C en zeker als je in een stad als Phnom Penh bent is dit geen pretje. Ook als je de tempels van Angkor wilt bezoeken kun je dit beter niet in deze maanden doen. Er is hier nauwelijks wind dus de gevoelstemperatuur ligt nog hoger. Mocht je meer van het strand houden en bijvoorbeeld de kustplaats Sihanoukville willen opzoeken is dit natuurlijk wel de beste tijd.

Reisgids Cambodja

Het regenseizoen

Van juni tot en met oktober valt de meeste regen in Cambodja. Zeker in de laatste twee maanden regent het behoorlijk veel en kun je hier en daar nog wel eens een overstroming zien. Zoals in alle tropische landen valt de regen voornamelijk aan het einde van de middag. Als je wat eerder opstaat en geen probleem hebt om in de middag ergens binnen een drankje te doen zul je er niet veel last van hebben. Zeker Siem Reap en de Angkor tempels zijn in deze periode leuk te bezoeken, wel vroeg opstaan dus.

Beste reistijd Cambodja

Doordat er in de koudste maanden het minste regen valt en het er niet ondragelijk warm is zijn dit de leukste maanden om het land te bezoeken. De beste reistijd Cambodja is voor ons dan ook november tot en met februari, maar ook in de overige maanden kun je hier prima terecht.


Regelen voor je reis

Regel onderstaande zaken voordat je vertrekt.


Wees sociaal