Van Vang Vieng naar Luang Prabang

Van Vang Vieng naar Luang Prabang

In Luang Prabang vind je indrukwekkende tempels, een levendige avondmarkt en mooie natuur in de omgeving. Je kunt deze Laotiaanse stad bereiken vanuit Vang Vieng, een ontspannen backpackersplaats die ongeveer 200 kilometer zuidelijker ligt. Wij zetten de transportmogelijkheden tussen deze steden voor je op een rijtje. Je kunt kiezen voor de bus of minibus.

Zo reis je van Vang Vieng naar Luang Prabang:

1) Minibus

Reizen per minibus is goedkoper en sneller dan de reguliere bus, waardoor wij dit vervoermiddel aanbevelen op deze route. Je kunt kiezen uit Soutchai Travel of Malany Transport. Deze vervoerders verschillen nauwelijks van elkaar; de vertrektijden zijn respectievelijk 9:00 en 15:00 uur bij Soutchai Travel, en 9:00 en 14:30 uur bij Malany Transport. Je betaalt bij beide vervoerders ongeveer 17 euro voor een enkele reis, die 6 uur duurt.

Kaartje kopen: Reserveer je zitplaats via een lokaal toeristenkantoor of de website 12Go.Asia.


2) Bus

Je kunt ook de bus naar Luang Prabang nemen. De bus biedt meer comfort, omdat er bedden aanwezig zijn. Maar de busreis duurt langer en een kaartje kost bovendien meer. De busreis duurt gemiddeld 8 uur en je betaalt 21 euro voor een ticket. Mocht je met de ‘gewone’ bus willen gaan, dan kun je dagelijks om 10:00 uur op de bus van Naga Travel stappen.

Kaartje kopen: Bij een reisbureau of bij je hostel in Vang Vieng kun je eenvoudig een ticket kopen.


Meer over deze bestemmingen:

Wees sociaal