Van Pakse naar Champassak

Van Pakse naar Champassak

Hoewel je hier de mooie historische Wat Phou tempel kunt bekijken, is er verder weinig te doen in Champassak. Het is vooral een goede plaats om lekker te luieren in je hangmat langs de Mekong rivier. Dit dorpje is goed bereikbaar vanuit de stad Pakse, en je kunt per minibus of taxi tussen deze twee plaatsen reizen.

Zo reis je van Pakse naar Champassak:

1) Minibus

Als je budgetvriendelijk naar Champassak wil reizen, dan kun je moeilijk om de lokale minibus heen. Vanuit Southern Bus Station in Pakse gaan in de morgen tussen 9.00 en 11.00 uur verschillende bussen naar Champassak. Hoewel de afstand tussen deze plaatsen maar 35 kilometer is, doen de bussen soms 2 uur over de trip. Bussen stoppen vaak en zijn vol, maar doordat een kaartje omgerekend 2 euro kost houd je wel veel geld in je zak.

Kaartje kopen: Op het busstation zelf zijn kaartjes verkrijgbaar.


2) Taxi

Als je meer waarde hecht aan comfort en met wat vrienden op reis bent, kun je door de relatief korte afstand ook een taxi overwegen. Je betaalt ongeveer 30 euro voor deze rit en je kunt het tarief delen met maximaal 3 andere passagiers. Met ruim 30 minuten is de reistijd een stuk korter dan met de lokale bus.

Kaartje kopen: Je kunt een taxi aanhouden in Pakse of een rit regelen via je hostel.


Meer over deze bestemmingen:

Wees sociaal