Van Luang Prabang naar Luang Namtha

Van Luang Prabang naar Luang Namtha

Hoewel het Luang Namtha zelf niet zo bijzonder is, is dit plaatsje in het noorden van Laos wel een uitstekend startpunt voor trekkings in de omgeving. Vanuit Luang Prabang, een stad die ongeveer 300 kilometer zuidelijker ligt, is Luang Namtha bereikbaar per bus en eventueel per motor. Wij geven je in dit artikel informatie voor je reis op deze route.

Zo reis je van Luang Prabang naar Luang Namtha:

1) Bus

Stap voor deze rit op bij Northern Bus Station in Luang Prabang, waar je voor 9 euro een kaartje kunt kopen voor de bus naar Luang Namtha. Deze bussen zitten vaak vol en zijn iets minder comfortabel dan de minibusjes die toeristen vaak nemen. Deze vertrekken dagelijks om 7:30 uur vanuit Naluang Station en een rit kost je 13 euro.

Houd op deze route rekening met een reistijd van ongeveer 8 uur, met name doordat de wegen bochtig en in slechte staat verkeren. Als je last hebt van wagenziekte, kun je het beste medicijnen slikken.

Kaartje kopen: Voor de lokale bus kun je terecht bij het busstation zelf, terwijl je voor de minibus kunt reserveren via 12Go.Asia


2) Motor / scooter

Als je een ervaren scooterrijder bent en zelf de tocht naar Luang Namtha wil maken, is dit een mooie route om zelfstandig af te leggen. Je huurt al een motor of scooter vanaf 5 euro per dag, al moet je bij veel verhuurders wel de motor terugbrengen in Luang Prabang. Als je je motor wel in Luang Namtha kan afleveren, is dit een fraaie trip. Het is wel aan te raden om onderweg een tussenstop te maken en 2 dagen over de reis te doen.

Kaartje kopen: Regel een motor of scooter via je hostel of een toeristenkantoor in Luang Prabang.


Meer over deze bestemmingen:

Wees sociaal