Van Luang Namtha naar Nong Khiaw

Van Luang Namtha naar Nong Khiaw

Als je een plaatsje zoekt waar je even kunt bijkomen van het reizen, is Nong Khiaw een perfecte bestemming. Dit rustige dorp midden in de natuur ligt vrij noordelijk in Laos en is nog niet door de toeristenmassa’s ontdekt. Wij geven je een overzicht van vervoersopties als je vanuit Luang Namtha naar Nong Khiaw wil reizen.

Zo reis je van Luang Namtha naar Nong Khiaw:

1) Bus

Doordat Nong Khiaw nog relatief onontdekt is, zijn de verbindingen met andere plaatsen in Laos vrij schaars. Er gaan vanuit Luang Namtha dan ook geen directe bussen naar Nong Khiaw, maar je zult moeten overstappen in Oudomxay. Dit is een rit van ongeveer 4 uur en de vertrektijden zijn 8:30, 12:00 en 14:00 uur. Je betaalt omgerekend 3,25 euro voor een kaartje.

In Oudomxay wissel je van bus en reis je nog eens 4 uur naar Nong Khiaw. Het tarief voor deze route is 4 euro.

Kaartje kopen: Koop je ticket ter plaatse op het busstation.


2) Motor / scooter

Als je voor langere tijd in het noorden van Laos verblijft en graag in je eigen tempo reist, is het een serieuze optie om een motor te huren. Dit kan al vanaf 5 euro per dag. Houd er rekening mee dat deze trip 230 kilometer is en je wellicht onderweg zult moeten overnachten, bijvoorbeeld in Oudomxay. Als je op deze manier reist, kun je stoppen bij de vele mooie punten op de route.

Kaartje kopen: Regel een scooter via je guest house of een motor verhuurder.


Meer over deze bestemmingen:

Wees sociaal