Van Huay Xai naar Nong Khiaw

Van Huay Xai naar Nong Khiaw

Veel backpackers gebruiken de grensovergang bij Huay Xai om van Thailand naar Laos te reizen. Behalve de Gibbon Experience heeft dit grensplaatsje weinig te bieden en je zult waarschijnlijk snel doorreizen naar andere bestemmingen in het land. Als je naar het rustige dorpje Nong Khiaw wil gaan, kun je in dit artikel terecht voor reistips.

Zo reis je van Huay Xai naar Nong Khiaw:

1) Bus

Neem op deze route de tijd, want reizen per bus in Laos gaat langzaam en bovendien moet je overstappen in Luang Prabang. In de morgen vertrekken om 8:30 en 10:00 uur bussen, maar je kunt ook voor de nachtbus van 18:00 uur gaan. De trip naar Luang Prabang duurt gemiddeld 12 uur en een kaartje kost zo’n 15 euro. Als je de bus van 8:30 of 10:00 uur neemt, zul je in Luang Prabang moeten overnachten en de volgende morgen de bus naar Nong Khiaw nemen.

Vanaf de Northern Bus Station in Luang Prabang rijden dagelijks diverse bussen naar Nong Khiaw. Het tarief voor deze rit van 4 uur is omgerekend 4 euro.

Kaartje kopen: Tickets zijn verkrijgbaar op de busstations zelf.


2) Boot en bus

Als je op een unieke manier wil reizen en ook nog veel van de Laotiaanse natuur wil zien, is de slow boat een goed alternatief voor het eerste deel van de reis. Iedere morgen vertrekt de boot om 11:00 uur en je bent zo’n 14 uur onderweg naar Luang Prabang. Een kaartje voor deze toeristenboot kost 25 euro.

Vanaf Luang Prabang kun je de volgende ochtend verder met de bus naar Nong Khiaw.

Kaartje kopen: Koop je kaartje voor de slow boat via je hostel of een reiskantoor in Huay Xai.


Meer over deze bestemmingen:

Wees sociaal