Geld Laos

Geld Laos

De nationale munteenheid van Laos is de Kip. De Kip kent geen munten, de volgende bankbiljetten zijn in gebruik: 500, 1.000, 2.000, 5.000, 10.000, 20.000, 50.000 en 100.000 Kip. Voor een euro krijg je iets meer dan 10.000 Kip terug. Je hebt dus al snel een portemonnee vol met briefgeld. In grensplaatsen en populaire bestemmingen kun je vaak ook met de Thaise Bath en de Amerikaanse Dollar betalen. In duurdere hotels kun je soms alleen in Dollars betalen terwijl je in kleine dorpen alleen met de Kip kunt betalen.

Geld Laos pinnen

Pinnen in Laos was vroeger, door het gebrek aan buitenlandse invloeden, bijna niet te doen maar wordt tegenwoordig steeds gemakkelijker. In de steden Vientiane, Vang Vieng, Huay Xai, Luang Prabang en Pakse kun je sowieso pinnen maar het zou goed kunnen dat dit inmiddels nog op meer plekken kan. Dit is wel mits de pin automaten werken, dit is namelijk niet altijd het geval. Bij veel pin automaten kun je maar maximaal één miljoen Kip pinnen, omgerekend nog geen 100 euro. Bij sommige pin automaten kun je maximaal twee miljoen opnemen. Als je meer dan een paar dagen in Laos wilt doorbrengen is het dan ook verstandig het maximum aantal te pinnen, het kan namelijk wel even duren voordat je weer een automaat tegen komt.

Zorg dat je al je Kip opmaakt als je Laos verlaat. De munteenheid is namelijk buiten Laos niet in te wisselen voor andere valuta en behalve als souvenir heb je er dus bijzonder weinig aan.

Creditcard Laos aanvragen

Voor sommige accommodaties is een creditcard noodzakelijk. Wij adviseren daarom altijd een creditcard mee te nemen tijdens je backpack reis. Ook om geld te pinnen heb je op sommige locaties een creditcard nodig. Als je een vliegticket wilt kopen is een creditcard vaak een must. Voor noodgevallen is een creditcard natuurlijk ook erg handig. Via Creditcard.nl kun je gemakkelijk alle creditcards vergelijken. Hierdoor kun je een creditcard kiezen die bij jou past en aan jouw wensen voldoet!

Van te voren geld wisselen

We raden aan om altijd voordat je een land bezoekt alvast wat lokale valuta te bemachtigen. Je hele reisbedrag is zeker niet nodig, maar een euro of 50 in de lokale valuta is wel zo prettig. Het komt namelijk regelmatig voor dat pinautomaten op vliegvelden niet werken. Dan is het wel zo handig om genoeg geld op zak te hebben om naar het hostel te komen. Geld wisselen op het vliegveld is echter ontzettend duur, je betaalt veel commissie. Dit kun je voorkomen door online je buitenlands geld te bestellen. Dit kun je het beste doen via GWK Travelex. Hier ben je het goedkoopste uit en je kunt je geld makkelijk ophalen bij een van de vele afhaalpunten, ook op Schiphol.

Wees sociaal