Geld Cambodja

Geld Cambodja

De munteenheid van Cambodja is de Riel. De Riel is gekoppeld aan de US Dollar, 1$ staat altijd gelijk aan 4000 Riel. Vooral op toeristische plaatsen is het normaal dat er met Dollars betaald wordt en prijzen in hotels en restaurants zijn dan ook vaak in Dollars aangegeven. Wel krijg je vaak Riel als wisselgeld terug. Bij de tempels van Angkor staan prijzen bijvoorbeeld alleen in Dollars genoteerd. In kleinere steden en op lokale markten kun je meestal alleen met de Riel betalen. In het westen van Cambodja, dicht bij Thailand, kun je vaak ook met de Thaise Baht betalen.

Geld Cambodja pinnen

Pinnen in Cambodja wordt naarmate het land steeds populairder wordt bij toeristen ook steeds gemakkelijker. In grote steden zoals Phnom Penh en Siem Reap kun je gemakkelijk een pinautomaat vinden. Ook in de locaties dichtbij Thailand vind je veel pinautomaten. Houd er wel rekening mee dat het goed kan voorkomen dat de pinautomaat leeg is of om een andere reden buiten werking is. Als je buiten de grote steden verblijft raden we je aan eerst genoeg geld te pinnen of wisselen; pinnen met een Nederlandse bankpas is daar namelijk zo goed als onmogelijk. Creditcards kun je over het algemeen alleen gebruiken in de grotere hotels en luxe restaurants.

Budget backpacken Cambodja

Cambodja is de laatste jaren duurder geworden, maar het is nog steeds een van de goedkopere landen in Zuidoost-Azië. De gemiddelde budget reiziger kan voor ergens tussen de 15 en 20 euro per dag rondkomen. Bier kost je minder dan een euro en een maaltijd tussen de twee en drie euro. Een redelijk goede kamer kost je ongeveer 5 euro. Rond Angkor in Siem Reap zijn de prijzen echter een stuk duurder wegens de vele toeristen.

Creditcard Cambodja aanvragen

Voor sommige accommodaties is een creditcard noodzakelijk. Wij adviseren daarom altijd een creditcard mee te nemen tijdens je backpack reis. Ook om geld te pinnen heb je op sommige locaties een creditcard nodig. Als je een vliegticket wilt kopen is een creditcard vaak een must. Voor noodgevallen is een creditcard natuurlijk ook erg handig. Via Creditcard.nl kun je gemakkelijk alle creditcards vergelijken. Hierdoor kun je een creditcard kiezen die bij jou past en aan jouw wensen voldoet!

Van te voren geld wisselen

We raden aan om altijd voordat je een land bezoekt alvast wat lokale valuta te bemachtigen. Je hele reisbedrag is zeker niet nodig, maar een euro of 50 in de lokale valuta is wel zo prettig. Het komt namelijk regelmatig voor dat pinautomaten op vliegvelden niet werken. Dan is het wel zo handig om genoeg geld op zak te hebben om naar het hostel te komen. Geld wisselen op het vliegveld is echter ontzettend duur, je betaalt veel commissie. Dit kun je voorkomen door online je buitenlands geld te bestellen. Dit kun je het beste doen via GWK Travelex. Hier ben je het goedkoopste uit en je kunt je geld makkelijk ophalen bij een van de vele afhaalpunten, ook op Schiphol.

Reisgids Cambodja

Wees sociaal