Informatie Cambodja

Informatie Cambodja

Met onderstaande praktische informatie Cambodja krijg je een beeld van dit fascinerende land. Ook weet je hierdoor wat je allemaal moet regelen als je Cambodja bezoekt en met welke zaken je allemaal rekening dient te houden.

Cambodja

Cambodja kent in Thailand, Vietnam en Laos drie buurlanden en grenst bovendien aan de Gold van Thailand en de Zuid-Chinese Zee. Met een oppervlakte van ruim 180.000km² is het meer dan vijf keer zo groot als Nederland. De Vietnam oorlog en het schrikbewind van de Rode Khmer regime zorgen dat Cambodja een rumoerige en depressieve geschiedenis kennen in de laatste helft van de vorige eeuw. Pas sinds een jaar of tien is het land stabiel, alhoewel er nog steeds problemen zijn met eerlijke verkiezingen.Liefst 96% van de Cambodjanen zijn boeddhistisch en het is dan ook de officiële staatsgodsdienst. De vele oorlogen in de recente geschiedenis hebben de economie zeker geen goed gedaan. Cambodja is dan ook een vrij arm land, alhoewel er de laatste tien jaar wel een verbetering in zit.

Praktische informatie Cambodja

  • In de Nederlandse zomertijd is het 5 uur later in Cambodja, in de wintertijd 6 uur.
  • Je betaalt hier met de Amerikaanse Dollar en de Cambodjaanse Riel. Lees meer over geld in Cambodja.
  • Het wordt in het hele land afgeraden om kraanwater te drinken.
  • Cambodja kent een tropisch klimaat, waardoor het bijna altijd warm is. Toch heb je in de winter soms een vest nodig, terwijl in de zomer de temperaturen richting de 40°C schieten. Bekijk onze pagina over de beste reistijd Cambodja voor meer tips hierover.
  • Vaccinaties voor Cambodja zijn niet verplicht, maar inentingen tegen DTP, buiktyfus en hepatitis A zijn voor de meeste reizen aan te raden. Lees meer over inentingen Cambodja.
  • In Cambodja heb je in sommige gevallen een stekker adapter nodig.

Visum informatie Cambodja

Of je nou aankomt op een vliegvelden of over het land, je kunt zonder probleem een visum-on-arrival krijgen. Je betaal hier 20 Amerikaanse dollars voor en kunt dan 30 dagen in Cambodja verblijven. Lees meer over een visum voor Cambodja.

Vervoer in Cambodja

Vervoer met de bus is de meest gebruikte mogelijkheid en ook voor backpackers vaak de beste keuze. Als je kunt kiezen tussen de verschillende klassen kun je vaak beter de luxere klasse nemen, je betaalt iets extra maar dit is het wel waard. Ook de boot is een leuke optie, net zoals het huren van een brommer. Bekijk de pagina over vervoer in Cambodja voor meer informatie en tips.

Wees sociaal