Beste reistijd Laos

Beste reistijd Laos

Zoals de meeste landen in Azië heeft ook Laos een duidelijk regenseizoen en een droog seizoen. Tijdens het regenseizoen waait de moesson over het land heen, wat met veel regen gepaard gaat. De beste reistijd Laos is hiervan ook sterk afhankelijk. Ook tijdens het regenseizoen kan je Laos bezoeken, maar als het kan raden we aan om tijdens de drogere maanden het land te bezoeken. Ook doe je er verstandig aan om de aller warmste maanden te vermijden, de temperaturen kunnen dan richting de 40 graden Celsius oplopen.

Het regenseizoen

De moesson doet Laos in mei voor het eerst aan en loopt tot oktober door. Dit betekent niet dat het de hele dag regent. Vaak zijn het korte buiten, maar wel hele heftige. Hierdoor komt het geregeld voor dat rivieren overstromen en wegen onder water staan. De wegen zijn normaal al niet zo goed, maar dan al helemaal niet. Reken dus op extra reistijd als je in deze maanden Laos bezoekt. Buiten dat zal je er alsnog een hele leuke tijd hebben. Een bijkomend voordeel van het regenseizoen is dat de natuur tijdens deze maanden het mooist is, vooral de rijstvelden zijn dan prachtig.

Het droge seizoen

De regen stopt in november en komt in mei pas weer opzetten. Op uiteraard af en toe een regenbui na. In de maanden november tot en met april valt dus de minste regen in Laos. Maart en april zijn echter de warmste maanden van het jaar. Vooral in het zuiden van Laos kan het dan ontzettend heet zijn.

De beste reistijd Laos

Gekeken naar bovenstaande feiten is de beste reistijd Laos van november tot en met maart. Echter geldt voor Laos dat de regenmaanden ook voordelen hebben, zoals een extra mooie natuur. In september en oktober ligt het hoogtepunt van de moesson ook al achter de rug. Ook in deze twee maanden is een bezoek aan Laos dus prima in te plannen, houd alleen wel rekening met zo nu en dan een stortbui.

Beste reistijd Laos

Maand Oordeel Graden Regen
Januari 31 ºC 23 mm
Februari 32 ºC 32 mm
Maart 33 ºC 39 mm
April 33 ºC 91 mm
Mei 33 ºC 130 mm
Juni 32 ºC 166 mm
Juli 31 ºC 205 mm
Augustus 31 ºC 267 mm
September 31 ºC 165 mm
Oktober 30 ºC 74 mm
November 30 ºC 23 mm
December 29 ºC 8 mm

Reisgids Laos

Wees sociaal