Geld Taiwan

Geld Taiwan

Je betaalt in Taiwan met de Taiwanese Dollar. Op het moment krijg je voor een euro 37 Taiwanese Dollars terug. Taiwan is modern en goed ontwikkelt, waardoor pinnen en andere geldzaken eigenlijk nooit een probleem zijn. In zo goed als elke straat is wel een pinautomaat te vinden. Je Nederlandse bankpassen werken hier gewoon zonder problemen.

Budget en kosten Taiwan

Qua kosten is Taiwan zeker niet te vergelijken met Zuidoost-Azië. Overnachtingen zijn vooral een stuk prijziger. Zelfs voor een dorm betaal je meestal minimaal 10 euro. Uit eten gaan is niet zo duur als Nederland, maar ook lang niet zo goedkoop als de meeste andere landen in Azië. Door af en toe wat eten te halen bij de 7-Eleven, of wat lokaal eten te halen bij een night market kan je hier veel geld op besparen en valt dit qua kosten zeker mee.

Creditcard Taiwan aanvragen

Voor sommige accommodaties is een creditcard noodzakelijk. Wij adviseren daarom altijd een creditcard mee te nemen tijdens je backpack reis. Ook om geld te pinnen heb je op sommige locaties een creditcard nodig. Als je een vliegticket wilt kopen is een creditcard vaak een must. Voor noodgevallen is een creditcard natuurlijk ook erg handig. Via Creditcard.nl kun je gemakkelijk alle creditcards vergelijken. Hierdoor kun je een creditcard kiezen die bij jou past en aan jouw wensen voldoet!

Van te voren geld wisselen

We raden aan om altijd voordat je een land bezoekt alvast wat lokale valuta te bemachtigen. Je hele reisbedrag is zeker niet nodig, maar een euro of 50 in de lokale valuta is wel zo prettig. Het komt namelijk regelmatig voor dat pinautomaten op vliegvelden niet werken. Dan is het wel zo handig om genoeg geld op zak te hebben om naar het hostel te komen. Geld wisselen op het vliegveld is echter ontzettend duur, je betaalt veel commissie. Dit kan je voorkomen door online je buitenlands geld te bestellen. Dit kan je het beste doen via GWK Travelex. Hier ben je het goedkoopste uit en je kunt je geld makkelijk ophalen bij een van de vele afhaalpunten, ook op Schiphol.

Wees sociaal