10 activiteiten voor op je Zuidoost-Azië bucket list

10 activiteiten voor op je Zuidoost-Azië bucket list

Het maken van een bucket list – Wikipedia link als je niet weet wat een bucket list is – is niet alleen bijzonder leuk om te doen, maar het is het ook een handig hulpmiddel bij maken van keuzes en het stellen van prioriteiten. Wij helpen je door tien van onze favoriete activiteiten in Zuidoost-Azië te noemen, een goede toevoeging voor op je bucket list!
*We beperken het tot specifieke activiteiten, puur omdat we een bucket list op deze manier veel leuker vinden dan ‘bezoek stad x’.

1) Zonsopkomst boven Angkor Wat

Angkor Wat is dé beroemdste en volgens velen ook de indrukwekkendste bezienswaardigheid van heel Zuidoost-Azië. De gigantische tempel is de hele dag mooi, maar bij zonsopkomst is het nóg wat mooier. Zonsopkomst is vroeg, dus sta op tijd op. Gelukkig staan de tuktuk chauffeurs in Siem Reap ook vroeg op, dus qua vervoer komt het goed.

Siem Reap 5


2) Een Full Moon Party meemaken op Koh Phangan

Het beruchtste en misschien ook leukste feest in Zuidoost-Azië is de Full Moon Party. Dit wordt op meerdere locaties gevierd, maar nergens zo uitgebreid als op Koh Phangan. Uiteraard neem je ook een paar buckets met drank.

Koh Phangan 3


3) Tuben in Vang Vieng

Dit is vooral een activiteit voor de reizigers onder ons die van een drankje houden. Het heeft weinig met Azië te maken, maar leuk is het wel. Op een opblaasband drijf je de rivier af. De bars langs de rivier slepen je met een touw naar binnen, waarna je aan de shotjes gaat. Erg vermakelijk, maar ook gevaarlijk. Er verdrinken jaarlijks meerdere toeristen rondom Vang Vieng. Drink dus niet te veel. De regering van Laos maakt de regels strenger om dit te voorkomen, goede kans dat het nog strenger wordt in de nabije toekomst.

Vang Vieng 3


4) Een tempel beklimmen voor zonsopkomst in Bagan

De tempels van Angkor zijn mooier, maar de gigantische hoeveelheid van tempels in Bagan maakt het misschien nog wel indrukwekkender. Een tocht in een hete luchtballon is de beste manier om deze tempels te bekijken, maar helaas is met zo’n €300 erg prijzig. Een uitstekend alternatief is het beklimmen van een tempel en gratis genieten van het schitterende uitzicht. Net zoals bij Angkor Wat is het hier ook allemaal nog wat mooier bij zonsopkomst.

Bagan 2


5) Een boottocht maken in Tam Coc

Een cruise maken in Ha Long Bay is veel populairder – en tevens erg leuk -, maar een boottocht in Tam Coc vinden wij nog leuker. Je vindt Tam Coc in de Vietnamese provincie Ninh Binh.

Ninh Binh 3


6) Klim naar het uitkijkpunt op Koh Phi Phi

Helaas is Koh Phi Phi behoorlijk verpest door het toegenomen toerisme. Het zijn met name de feestende en dronken backpackers die voor veel overlast zorgen. Dat gezegd hebbende, het eiland zelf is nog altijd prachtig. De beste manier om de unieke vorm van het eiland te zien is door de klim te maken naar het uitkijkpunt.

Koh Phi Phi


7) Ga op zoek naar een Orang-oetan

Een orang-oetan in het wild zien is een van de leukste diergerelateerde activiteiten in Zuidoost-Azië. Sumatra en Borneo zijn de beste eilanden om deze indrukwekkende apen te spotten. Op Borneo kan je het best terecht in de Maleisische deelstaat Sabah.

Sabah 2


8) Eilandhoppen op Palawan

De mooiste eilanden van Zuidoost-Azië vind je in de Filipijnse provincie Palawan. Je kunt er de hele dag op een van de prachtige stranden liggen, maar het is nog leuker om de te eilandhoppen tussen de verschillende eilanden. Vooral het gebied rondom El Nido is prachtig.

Palawan 1


9) Een scooter rit maken in Pai

Pai is een van onze favoriete bestemmingen in Thailand. Het dorpje ligt op een paar uur rijden van de stad Chiang Mai. Pai ligt in een mooie vallei, die je ideaal per scooter kunt verkennen. Laat je niet afschrikken door alle gewonde backpackers die je ziet, maar rijd wel voorzichtig.

Pai 1


10) Neem deel aan een kookcursus

Een leuke – en lekkere – activiteit is het deelnemen aan een kookcursus. Dit kan bijna overal in Zuidoost-Azië, maar in Thailand en Vietnam is dit het populairst. Vooral in Chiang Mai en in het oh zo leuke Hoi An is dit goed te doen.

Kookcursus 1