De beste fotografiespots van Azië

De beste fotografiespots van Azië

Als fotograaf op reis in Azië besef je al gauw dat je het een heel stuk slechter had kunnen treffen. Dit is waar avontuur, schoonheid en fotografie hand in hand gaan. Waar vriendelijke mensen, dramatische landschappen, weelderige groene gebieden, tropische stranden, moderne gebouwen en historische tempels je opwachten! De lijst met hotspots voor fotografen in Azië is eindeloos maar wij hebben ons best gedaan om onze favoriete unieke bestemmingen voor je op te sommen.

Zuidoost China

China is een immens groot en divers land waardoor je moeilijk het gehele land als één fotografiespot kan aanduiden. Veel (hobby)fotografen beperken zich in China tot de Golden Triangle met een foto van de Chinese Muur bij Beijing en een kiekje van de Bund in Shanghai. Maar de echte fotospots vind je in het zuidoosten van het land. Een ware favoriet is het uitzicht op de rijstvelden van Longji en Yuanyang. De grootheid en geometrie van de velden en de wijze waarop licht en water hier samenkomen geeft je een once in a lifetime shot. Daarnaast staan de landschappen rondom Guilin en Yangshuo bekend als een van ‘s werelds mooiste bestemmingen en is het karstlandschap van Zhangjiajie de inspiratie geweest voor de Avatar film.


Nepal

Nepal, een unieke bestemming waar spectaculaire landschappen en sensationele culturen je op iedere hoek opwachten. De vele trekkingen door de Himalaya brengen je door landschappen die bestaan uit gletsjers, theehuisjes, dorpjes en de hoogste bergen en diepste dalen ter wereld. Onze favoriete regio’s voor fotografen in het Himalayagebied zijn Annapurna en Mustang, waar je gegarandeerd bent van wisselende landschappen. Vergeet de million dollar shot niet en maak een foto van de flapperende gebedsvlaggetjes met hangbruggen en witte bergtoppen in de achtergrond.


Borneo

Wil je er echt op uit? Ben je bereid het echte avontuur op te zoeken voor unieke shots? Borneo is het derde grootste eiland ter wereld en wordt bewoond door meer dan 200 inheemse bevolkingsgroepen. Tevens is het een van de meest bio diverse plekken ter werelden vind je hier het oudste regenwoud ter wereld, staat hier de hoogste berg van Zuidoost-Azië, is dit het exclusieve thuis van de orang-oetan en vind je hier meer plantsoorten dan waar dan ook ter wereld. Kortom, de foto’s die je in Borneo schiet zullen misschien wel de meest unieke en speciale uit je collectie worden.


Sri Lanka

Sri Lanka’s millennia oude geschiedenis dateert terug tot aan de oude steentijd. Vandaag de dag biedt het een overvloed aan foto-spots, zowel van oude architecturale schatten als van moderne cultuur. Zo richt jij je lens hier in een korte tijdspanne op boeddhistische tempels, drukke markten, vissersdorpjes en natuurlijke parels zoals Sigiriya. De bevolking is hier erg vriendelijk en zal je met liefde helpen aan het schieten van de juiste shot.


India

Wellicht bestaat jouw idee van India uit overbevolkte steden en de Taj Mahal maar niets is minder waar. Zo is Ladakh een stad dat genesteld ligt tussen het Kunlungebergte (in het noorden) en De Grote Himalaya (in het Zuiden). Vanwege de sterk aanwezige Tibetaanse invloeden vind je hier vele kloosters die hoog in de bergen en aan de rand van kliffen zijn gebouwd. Een absolute must-visit is de provincie Rajasthan. Vrouwen in kleurrijke sari’s, besnorde mannen in tulbanden, religieuze tempels, heuvelforten en kamelen die hun weg maken door de zandduinen maken dit gebied een ware droom voor de fotograaf.


Dubai

Als we aan reisfotografie denken dwalen de gedachten al gauw af naar historische beelden van Angkor Wat en Ayutthaya terwijl talloze Aziatische steden enorme ontwikkelingen en modernisering hebben doorstaan. Dit geeft je de kans modern architectuur door de lens van je camera te ontdekken. Het indrukwekkende Dubai laat jou zien hoe urbanisatie en modernisering een zandvlakte hebben omgetoverd tot het internationale hart van moderne architectuur. Zorg ervoor dat je in Dubai de hoogte opzoekt voor de beste shots van het Emiraat, met name bij zonsopgang wanneer de ochtendmist over deze metropool rolt.


Andere spots

Uiteraard zijn er nog talloze andere geweldige bestemmingen voor fotografen in Azië. Denk bijvoorbeeld aan het magische Bagan in Myanmar, het kleurrijke Hoi An in Vietnam of de prachtige natuur rondom Komodo in Indonesië. Het is niet raar dat de mooiste fotografiespots te vinden zijn in het grootste continent ter wereld. Geheel Azië is een waar walhalla voor de fotografieliefhebber. Dus houd je camera gereed, je geheugenkaartjes leeg en je accu’s vol en vertrek naar Azië om terug te keren met de mooiste foto’s voor je fotografiecollectie.