Vliegtickets Rusland

Vliegtickets Rusland

Je kunt vanuit Oost-Europa over land naar Rusland reizen, of je kunt met de trein vanuit Mongolië of China naar Rusland reizen. De meeste backpackers kiezen er echter voor om naar Rusland te vliegen, om vervolgens met de trein verder te reizen. Vanuit Nederland, België en andere landen in Europa vlieg je gemakkelijk naar Rusland. Op deze pagina geven onze tips over het boeken van goedkope vliegtickets naar Rusland.

Waar naartoe vliegen?

Rusland beschikt over tientallen vliegvelden, waarvan ook een groot aantal internationale vliegvelden. De hoofdstad Moskou beschikt zelfs over vier internationale vliegvelden. De meeste reizigers vliegen dan ook naar Moskou, maar ook Sint-Petersburg is een populaire keuze.

Hieronder vind je een overzicht van de internationale vliegvelden van Rusland, inclusief de airlines met de meest interessante verbindingen voor backpackers.

Vliegveld Stad Belangrijke airlines
Sheremetyevo International Airport Moskou KLM, Aeroflot, Nordwind Airlines, Brussels Airlines, Air France & Vietnam Airlines
Moscow Domodedovo Airport Moskou S7 Airlines, Ural Airlines, Thai Airways, Emirates, Lufthansa & British Airways
Vnukovo International Airport Moskou Pobeda, Utair, Turkish Airlines, Wizz Air & flydubai
Pulkovo Airport Sint-Petersburg KLM, Aeroflot, Pobeda, Nordwind Airlines, Rossiya Airlines, Ural Airlines & Lufthansa
Sochi International Airport Sochi Aeroflot, Pobeda, Ural Airlines & Utair
Tolmachevo Airport Novosibirsk Aeroflot, Alrosa, Pobeda, S7 Airlines, Ural Airlines & Utair
Koltsovo International Airport Jekaterinenburg Aeroflot, RusLine, Ural Airlines & Yamal Airlines

Goedkope vliegtickets Rusland

Je hebt dus een aantal keuzes als je naar Rusland wilt vliegen. Zelfs als je naar Moskou wilt kun je kiezen uit een aantal vliegvelden. Je doet er verstandig aan om deze opties te vergelijken. Een ander vliegveld kan zomaar behoorlijk wat geld schelen. Dat geldt ook voor het vliegveld waar je vertrekt. Bekijk niet alleen de vluchten vanaf Amsterdam, maar ook andere luchthavens. Ook kan het soms veel goedkoper zijn om vanuit België of Duitsland naar Rusland te vliegen.
Een andere tip om veel geld te besparen op je vliegtickets Rusland is om je flexibel op te stellen. Enkele dagen eerder of later vliegen kan veel geld schelen. Probeer ook doordeweeks te vliegen, dit is over het algemeen goedkoper dan in het weekend.

Binnenlandse vluchten

Rusland is het grootste land ter wereld. Als je meerdere regio’s van het land wilt ontdekken en niet dagenlang in de trein wilt zitten is een binnenlandse vlucht een uitstekende optie. De meeste steden beschikken over moderne vliegvelden en er zijn enkele Russische airlines waarmee je goedkoop binnen Rusland kunt vliegen.

Vliegtickets Rusland boeken

Als je een vliegticket naar Rusland wilt boeken raden wij aan om voor Cheaptickets.nl te kiezen. Zij beschikken over een goede service, een duidelijke website en uitstekende prijzen.

Cheaptickets.nl