Bezienswaardigheden Rusland

Bezienswaardigheden Rusland

Rusland is een enorm land, met een schitterende natuur en een lange geschiedenis. Het land kent vele bezienswaardigheden, met zowel natuurlijke als culturele hoogtepunten. Alle bezienswaardigheden in Rusland bekijken is onmogelijk, maar de mooiste zijn zeker een bezoek waard. We helpen je door onze favoriete bezienswaardigheden in Rusland te beschrijven.

Hermitage

De Hermitage in Sint-Petersburg is een van de grootste kunstmusea ter wereld. Je ziet er een enorme hoeveelheid aan schilderijen, voorwerpen, beelden en andere kunst uit verschillende tijdsperioden. Ook als je normaal gesproken geen fan bent van musea is de Hermitage zo indrukwekkend dat je dit zeker gezien moet hebben.


Rode Plein

Het Rode Plein is het centrale plein van de hoofdstad Moskou. Aan dit plein grenzen onder meer het Kremlin en verschillende paleizen en kathedralen. Het is het historisch machtscentrum van Rusland en dé bezienswaardigheid van Moskou.

Bezienswaardigheden Rusland


Winterpaleis

Het Winterpaleis is een enorm paleis in Sint-Petersburg, gelegen aan de Neva rivier. Dit paleis werd in de 18e eeuw gebouwd, als winterresidentie voor de tsaren van Rusland. Het grote en prachtige Paleisplein, grenzend aan zowel het Winterpaleis als de Hermitage, is tevens prachtig. Hier vonden bovendien een aantal bekende historische gebeurtenissen plaats, wat het nog indrukwekkender maakt.

Bezienswaardigheden Rusland


Basiliuskathedraal

Het Basiliuskathedraal, of het Kathedraal van de Voorbede van de Moeder Gods, is een van de hoogtepunten van Moskou. Het is een Russisch-orthodoxe kerk en kent een bijzondere, fraaie architectuur. De kerk ligt aan het Rode Plein, maar is absoluut een eigen vermelding waard.

Bezienswaardigheden Rusland


Kremlin van Kazan

Ook buiten Sint-Petersburg en Moskou is er genoeg moois te zien in Rusland. Het Kremlin van Kazan is het hoogtepunt van de stad Kazan en is een van de belangrijkste forten van het land. Het gebouw staat sinds 2000 op de UNESCO Werelderfgoedlijst en is zowel op eigen gelegenheid als met een tour te bezoeken bij een verblijf in Kazan.


Kerk van de Verlosser op het Bloed

De Kerk van de Verlosser op het Bloed, gelegen in Sint-Petersburg, is gebouwd op de plaats waar tsaar Alexander II is vermoord. In de kerk vind je ook een schrijn, gebouwd ter eren van deze tsaar. Het gebouw is zowel van de buitenkant als van binnen ontzettend mooi.


Baikalmeer

Het Baikalmeer is een gigantisch meer in het zuiden van Siberië. Het is het diepste meer ter wereld en een prachtige verschijning. Het meer is zowel in de zomer als in de winter een bezoek waard. De mooie omgeving, het bergachtige landschap en de enorme oppervlakte maken het een prachtige bezienswaardigheid in Rusland.


Paleizencomplex in Peterhof

In Peterhof, gelegen net ten zuidwesten van Sint-Petersburg, ligt het prachtige Paleizencomplex van Peterhof. Het wordt ook wel het ‘Russische Versailles’ genoemd. De paleizen en schitterende tuinen zijn opengesteld voor publiek en vormen een populaire toeristische trekpleister. Een must see bij je bezoek aan Sint-Petersburg.

Bezienswaardigheden Rusland


Kazankathedraal

Ook de volgende bezienswaardigheid in deze lijst ligt in Sint-Petersburg. Dit enorme gebouw werd in het begin van de 19e eeuw gebouwd, in opdracht van Tsaar Paul I. De kathedraal is met name van de buitenkant indrukwekkend, mede dankzij de grote omvang en de symmetrie.


Lees verder over Rusland