Vervoer Rusland

Vervoer Rusland

Rusland is enorm. Het is daarom wel zo handig om van tevoren na te denken hoe je tussen de verschillende bestemmingen in het land wilt reizen. Veel reizigers kiezen voor de trein, zeker als ze van Rusland naar Mongolië en/of China willen reizen. Ook een binnenlandse vlucht is een goede optie. Op deze pagina lees je onze tips over vervoer in Rusland.

Trein

De trein is onze favoriete vervoermiddel in Rusland. Je kunt voor een prima prijs met redelijke comfort grote afstanden afleggen. De bekendste routes zijn de Transsiberië Express en de Transmongolië Express, maar dit zijn zeker niet de enige routes die je kunt afleggen. De meeste treinen rijden relatief langzaam, zeker op de zojuist genoemde routes. Tussen Moskou en Sint-Petersburg rijdt nu echter een moderne hogesnelheidstrein, waardoor de reistijd aanzienlijk verlaagd is.

vervoer rusland


Metro

Binnen de grote steden is de metro vaak de beste optie. Ritten zijn snel, goedkoop en er wordt vaak gereden. De mooie metrostations van steden als Moskou en Sint-Petersburg maken een ritje met de metro al een hoogtepunt op zich. Ook in steden als Kazan, Novosibirsk en Jekaterinburg is een metronetwerk.

Bussen

Zowel binnen als buiten de steden rijden er tevens volop bussen waar je gebruik van kunt maken. Deze zijn echter wat lastiger te begrijpen. De informatievoorziening is niet altijd even goed en je kunt er ook niet op rekenen dat de buschauffeur Engels spreekt. Het is daarom wat lastiger om uit te zoeken of je de juiste bus hebt en ook kost het wat meer moeite om een kaartje te kopen.

Vliegtuig

Rusland is veruit het grootste land ter wereld. Omdat veel interessante steden ook nog eens ver uit elkaar liggen is een binnenlandse vlucht een logische optie om je snel binnen Rusland te verplaatsen. Er zijn tientallen vliegvelden gelegen in het land. De meeste grote steden beschikken over een vliegveld waarop regelmatig gevlogen wordt. Er zijn luxe luchtvaartmaatschappijen en meerdere lowcost airlines gevestigd in Rusland. Bekijk ook onze tips over het boeken van vliegtickets in Rusland.

Populaire afstanden in Rusland

Onderstaande routes worden vaak afgelegd door reizigers in Rusland.

Afstand Vervoermiddel Duur
Sint-Petersburg naar Moskou 4 uur
Novosibirsk naar Krasnojarsk 12 uur
Moskou naar Kazan 12 uur
Khabarovsk naar Vladivostok 12 uur
Moskou naar Perm 19 uur
Jekaterinenburg naar Novosibirsk 22 uur
Krasnojarsk naar Irkoetsk 19 uur
Perm naar Jekaterinenburg 6 uur
Moskou naar Sochi 2 uur
Irkoetsk naar Oelan-Oede 9 uur