Geldzaken Rusland

Geldzaken Rusland

Je betaalt in Rusland met de Russische roebel. Deze munteenheid heeft de laatste jaren veel aan waarde verloren. Na internationale sancties en matige jaren voor de Russische economie heeft de roebel veel ingeleverd ten opzichte van de euro. Voor toeristen is dit alleen maar prettiger, want reizen door Rusland is hierdoor aanzienlijk goedkoper geworden. Momenteel krijg je zo’n 87 roebel voor een euro. Controleer de actuele wisselkoers altijd voor je vertrek, aangezien hier nog wel eens verschil in kan zitten.

Pinnen in Rusland

In de grote Russische steden zul je geen problemen hebben om te pinnen. In de winkelcentra, rondom de stations en op andere locaties waar veel mensen komen zijn genoeg pinautomaten te vinden. In de kleinere dorpen en op het platteland is pinnen een stuk lastiger. Als je hier naartoe gaat is het handig om voldoende contant geld mee te nemen.

Budget backpacken in Rusland

Je bent in Rusland relatief veel geld kwijt voor je overnachting, zeker als je het vergelijkt met veel andere Aziatische landen. Ook de kosten voor de activiteiten die je onderneemt liggen wat hoger.

In de onderstaande tabel geven we een globaal overzicht van het budget per dag dat je nodig hebt om te backpacken in Rusland. Uiteraard verschilt dit enorm per persoon. We hebben daarom de kosten opgedeeld drie groepen;
> Backpacker – reist rond met een beperkt budget en bespaart waar mogelijk.
> Flashpacker – let op de kosten, maar is bereid om af en toe wat meer uit te geven.
> Luxere toerist – wilt het met name zo leuk mogelijk hebben en kijkt nauwelijks naar de kosten.

Budget Backpacker Flashpacker Luxer
Overnachten € 15 € 19 € 27
Vervoer € 5 € 8 € 13
Eten en drinken € 9 € 12 € 16
Activiteiten € 7 € 11 € 14
Totaal € 35 € 50 € 70

Creditcard Rusland aanvragen

Voor sommige accommodaties is een creditcard noodzakelijk. Wij adviseren daarom altijd een creditcard mee te nemen tijdens je backpack reis. Ook om geld te pinnen heb je op sommige locaties een creditcard nodig. Als je een vliegticket wilt kopen is een creditcard vaak een must. Voor noodgevallen is een creditcard natuurlijk ook erg handig.

Van tevoren geld wisselen

We raden aan om altijd voordat je een land bezoekt alvast wat lokale valuta te bemachtigen. Je hele reisbedrag is zeker niet nodig, maar een euro of 50 in de lokale valuta is wel zo prettig. Het komt namelijk regelmatig voor dat pinautomaten op vliegvelden niet werken. Dan is het wel zo handig om genoeg geld op zak te hebben om naar het hostel te komen. Geld wisselen op het vliegveld is echter ontzettend duur, je betaalt veel commissie. Dit kun je voorkomen door online je buitenlands geld te bestellen. Dit kun je het beste doen via GWK Travelex. Hier ben je het goedkoopste uit en je kunt je geld makkelijk ophalen bij een van de vele afhaalpunten, ook op Schiphol.

Lees verder over Rusland