De 7 mooiste eilanden van Azië

De 7 mooiste eilanden van Azië

Er zijn ontelbaar veel schitterende eilanden te vinden in Azië. Van kleine bounty eilanden tot populaire toeristische bestemmingen. Maar wat zijn nou de allermooiste eilanden in Azië? Wij zijn tot onderstaande – volstrekt subjectieve – top 7 gekomen!

1) Koh Kood

Koh Kood – of Koh Kut – is het meest oostelijke eiland van Thailand. Dit is het mooiste eiland wat wij zijn tegengekomen. De witte stranden, de pier, het heldere water en de palmbomen; het is precies wat je van een rustig tropisch eiland verwacht!

Koh Kood 1

Koh Kood 2

Koh Kood 3


2) De Perhentian eilanden

De Perhentian eilanden liggen iets voor de oostkust van het Maleisisch schiereiland. Er zijn meerdere mooie eilanden te vinden in Maleisië, maar deze eilandengroep – bestaande uit twee grote hoofdeilanden en een aantal onbewoonde eilandjes – is onze favoriet.

Perhentian 1

Perhentian 2

Perhentian 3


3) Palawan

De Filipijnen is misschien wel het beste land in Azië om te eilandhoppen en Palawan is het beste startpunt om dit te doen. Vanaf hier kun je prachtige bestemmingen als Coron en El Nido bezoeken, wat het tot een van de mooiste eilanden in Azië maakt.

Palawan 1

Palawan 2

El Nido 2


4) De Gili eilanden

Wederom spelen we een beetje vals door een eilandengroep te selecteren in plaats van een los eiland, maar de Gili eilanden horen absoluut in dit rijtje thuis. Op korte afstand van het populaire Bali liggen de Gili eilanden, bestaande uit een paar leuke kleine eilanden. Absoluut een must do als je Bali bezoekt, zeker nu het er nog relatief rustig is.

Gili Meno 3

Gili Meno 4

Gili Eilanden 1


5) Koh Rong

Naast een van de mooiste eilanden is dit ook een van onze favoriete eilanden. Op Koh Rong, Cambodja, heerst namelijk een geweldige backpack sfeer. Veel te doen is er niet, maar een prachtige bestemming is het zeker.

Koh Rong 1

Koh Rong 3

Koh Rong 2


6) Koh Phi Phi

Vijftien jaar geleden zou Koh Phi Phi misschien wel op nummer 1 hebben gestaan in onze lijst. Het groeiende toerisme (lees: veel vervuiling en vooral veel dronken toeristen) heeft het eiland echter geen goed gedaan. Heel mooi is echter nog steeds, het blijft een must see in het zuiden van Thailand.

Koh Phi Phi

Koh Phi Phi 1

Koh Phi Phi 3


7) Boracay

Met Boracay sluiten wij onze top 7 af. Dit eiland, gelegen op de Filipijnen, combineert prachtige stranden met genoeg activiteiten. De kenmerkende boten die je overal ziet maken het plaatje af.

Boracay 2

Boracay 1

Boracay 3


Onze eilanden route

Veel eilanden op onze eilanden route door Zuidoost-Azië hebben de bovenstaande lijst weliswaar niet gehaald. Maar ook deze eilanden zijn stuk voor stuk ontzettend mooi en erg leuk om te bezoeken. Een bezoek aan de eilanden uit deze lijst is bovendien goed te combineren met de route die we hebben samengesteld!