De 10 mooiste bezienswaardigheden van Zuidoost-Azië

De 10 mooiste bezienswaardigheden van Zuidoost-Azië

Naast de goedkope prijzen die je er vindt, het heerlijke weer en de leuke sfeer zijn ook de vele bezienswaardigheden een belangrijke reden dat er zoveel backpackers richting Zuidoost-Azië gaan. Al deze bezienswaardigheden zien is al een tijdrovende klus, laat staan in één reis. Wij hebben onze tien favoriete bezienswaardigheden in Zuidoost-Azië voor je op een rijtje gezet. Probeer zoveel mogelijk van deze hoogtepunten te zien tijdens je reis!

1) Angkor Wat

Angkor Wat is wat ons betreft hét hoogtepunt van Zuidoost-Azië. Het is het grootste religieuze bouwwerk ter wereld. Naast Angkor Wat liggen er nog vele andere tempels op het complex van Angkor. Zoveel zelfs dat je er makkelijk een paar dagen kunt doorbrengen om alle tempels te bekijken. Ook de nummer vijf van onze lijst ligt op dit complex, gelegen in de buurt van Siem Reap in Cambodja.


2) Bagan

Bagan is niet één bouwwerk, maar een grote verzameling van indrukwekkende tempels. De niet minder dan 4.000 tempels – en geen kleine tempels – zijn vooral vanaf een hoger gelegen positie schitterend. De tempels van Bagan liggen in Myanmar, waardoor ze veel minder worden bezocht dan de andere bezienswaardigheden op deze lijst.


3) Borobudur

Midden op Java ligt de leuke stad Yogyakarta. Iets buiten deze stad vind je de tempel Borobudur. De tempel is eeuwenlang ‘kwijt’ geweest, verstopt in de dichte begroeiing van de jungle. Inmiddels is het volledig gerestaureerd. Gelukkig maar, want het is schitterend om te zien.


4) Ayutthaya

Plan zeker een dagje in om de ruïnes van Ayutthaya te bekijken. In deze stad zie je een verzameling van verwoeste tempels, wat het een uniek en indrukwekkende bestemming maakt. Het hoogtepunt is misschien wel Wat Mahathat, met het kenmerkende Boeddhabeeld in een boom.


5) Ta Prhom

Net zoals onze nummer een ligt Ta Phrom op het complex van Angkor. Ta Phrom staat ook wel bekend als de Tomb Raider tempel, omdat een scene van de film daar is opgenomen. Het bijzondere van Ta Prohm is dat de jungle dwars door en over de tempel zijn gegroeid. Een boom die over een tempel heen groeit levert zeker unieke plaatjes op. Bekijk ook onze fotoserie van Ta Prohm.


6) Ha Long Bay

Ha Long Bay is de enige bezienswaardigheid op onze lijst die niet door mensen in gemaakt. Maar het landschap – dat wordt genoemd als één van de zeven natuurlijke wereldwonderen – hoort absoluut in dit rijtje thuis. In de baai liggen duizenden uniek gevormde rotsen, een prachtig fenomeen. Met een boottocht door de baai ervaar je de Ha Long Bay het beste.


7) Shwedagon Pagode

De Shwedagon Pagode ligt in Yangon, de hoofdstad van Myanmar. De pagode is maar liefst 98 meter hoog en gemaakt van ruim 50,000 kilo bladgoud. Bovendien is de pagode ook nog bedekt met duizenden – zeer kostbare – edelstenen.


8) Tanah Lot

Op het populaire eiland Bali ligt de tempel Tanah Lot. De tempel an sich is niet zo heel bijzonder, maar het is vooral de locatie die het uniek maakt. Tanah Lot ligt namelijk op een rots in de zee. Alleen als het eb is kun je naar de tempel toelopen. Als je dit hebt gedaan kun je weer teruglopen en op een terrasje de zon achter de tempel zien ondergaan. Een van de mooiste zonsondergangen die je in je leven zult zien.

Bali


9) Tempels in Bangkok

Het is lastig om de mooiste tempel in Bangkok te kiezen. Wij hebben de makkelijkste optie gekozen om de tempels als groep te vermelden op deze lijst. Dit is ook niet heel gek, aangezien de leukste tempels vrij dicht bij elkaar liggen. Je kunt ze gemakkelijk in één middag bezoeken. De meest indrukwekkende tempel is misschien wel Wat Pho. Hierin ligt het liggende gouden beeld van Boeddha, van liefst 46 meter lang en 15 meter hoog!


10) Petronas Twin Towers

De enige moderne bezienswaardigheid op deze lijst zijn de Petronas Twin Towers. Deze iconische gebouwen liggen in het centrum van de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur. Ga zeker ook naar boven voor een geweldig uitzicht over de stad.