De mooiste plekken in Thailand

De mooiste plekken in Thailand

Er is zoveel te zien en doen in Thailand dat het echt een kwestie van keuzes maken is als je enkele weken in Thailand bent. Er zijn zoveel prachtige stranden, bijzondere bezienswaardigheden en geweldige eilanden die allemaal de moeite waard zijn. Helaas is het niet te doen om deze allemaal tijdens één reis te bezoeken. Om je te helpen bij het bepalen van de prioriteiten lichten we hieronder uit wat in onze ogen de mooiste plekken in Thailand zijn. Uiteraard zijn er nog vele andere plekken de moeite waard, maar onderstaande hoogtepunten zijn zeker het overwegen waard.

Khao Sok National Park

Een van onze favoriete bestemmingen in Thailand is het Khao Sok National Park. Dit is het bekendste en meest bezochte nationale park in Thailand. Dit oude regenwoud is met name bekend om haar kalksteenrotsen, typisch voor het zuiden van Thailand, en het prachtige meer. Het hoogtepunt van het nationale park is een boottocht over dit Cheow Lan meer, waarbij je overnacht op een primitief drijvend huisje op het meer. De zonsondergang en zonsopkomst boven het meer zul je nooit meer vergeten. Je kunt ook meerdere wandeltochten, kookcursussen en andere leuke activiteiten ondernemen in en rondom Khao Sok.

Zonsopkomst boven het mooie Cheow Lan meer


Koh Lipe

Aan leuke eilanden geen gebrek in Thailand. Een van onze favoriete eilanden in het zuidelijke gelegen Koh Lipe, dichtbij het Maleisische Langkawi. Op Koh Lipe vind je een aantal prachtige stranden, zoals het bijzondere Sunrise Beach. Hier verschijnt met eb een zandbak in het water naar het eiland Koh Adang, wat prachtige plaatjes oplevert. Bovendien kun je op Koh Lipe lekker eten, goed uitgaan en kun je in de omgeving goed snorkelen of duiken.

Het fotogenieke Sunrise Beach op Koh Lipe


Bangkok

We snappen het goed als mensen Bangkok niet zo leuk vinden, het is er chaotisch en niet altijd even netjes. Maar wij vinden het een geweldige stad. Het is een ontzettend levendige stad, dat merk je pas echt als de zon ondergaat en iedereen op stap gaat om wat te eten of wat te drinken. Er is bovendien ontzettend veel te doen, met een aantal schitterende tempels en andere niet te missen bezienswaardigheden. Bovendien kun je er leuke fietstochten doen, interessante musea bezoeken, een drankje doen op een rooftop bar en nabijgelegen steden bezoeken. Kortom, plan zeker een paar dagen in deze leuke stad.

Aan mooie tempels geen gebrek in de Thaise hoofdstad


Regelen voor je reis

Regel onderstaande zaken voordat je vertrekt.

Wat Rong Khun

Een van onze favoriete bezienswaardigheden in Thailand is de Wat Rong Khun, of wel de Witte Tempel. Deze unieke tempel ligt in de buurt van Chiang Rai, in het noordoosten van Thailand. De tempel is volledig wit, wat het gelijk al een totaal andere tempel maakt dan de vele andere tempels die je ongetwijfeld tijdens je reis door Thailand bezoekt. Bovendien heeft de tempel een totaal andere bouwstijl dan andere tempels in het land.

Chiang Rai

De unieke Wat Rong Khun


Koh Kood

Een ander ontzettend leuk eiland is het oostelijk gelegen Koh Kood. Dit eiland ligt nabij de tevens hele leuke eilanden Koh Chang en Koh Mak. Het eiland Koh Kood is lekker rustig, er komen nog niet zo veel toeristen op af. Bovendien liggen hier een aantal van de mooiste stranden van het land. Huur een scooter en ga zelf op pad om deze rustige stranden te verkennen. Als je kiest voor vakanties naar Thailand van FTI reizen is het wel zo leuk om een aantal eilanden mee te pakken. Koh Kood, eventueel in combinatie met Koh Chang en/of Koh Mak zijn daarbij een leuke optie.

Een van de mooie stranden op Koh Kood


Chiang Mai

De stad Chiang Mai kan niet ontbreken in dit overzicht van mooiste plekken in Thailand. Er valt veel te zien en beleven in en rondom deze noordelijke stad. Er zijn vele mooie tempels gelegen in Chiang Mai, plan zeker een dag in om deze tempels te verkennen. Daarnaast kun je ontzettend lekker eten in de stad, heerst er een fijne sfeer, kan je mooie fietstochten maken en kun je ook de mooie natuur in de omgeving verkennen. Veel backpackers reizen vanaf hier naar het sfeervolle Pai door.

De Wat Chedi Luang, een van onze favoriete tempels van Chiang Mai