Hierom mag je de Filipijnen niet overslaan

Hierom mag je de Filipijnen niet overslaan

Het toerisme in de Filipijnen stijgt, maar veel backpackers slaan de archipel over. Onterecht vinden wij. Reizen is hier wat duurder dan in andere landen in Zuidoost-Azië, maar het is nog altijd goedkoop. De Filipijnen heeft veel te bieden. Elke provincie is om een andere reden interessant voor toeristen. Wij benoemen de belangrijkste redenen waarom je de Filipijnen moet toevoegen aan je to do list:

Stranden en eilanden

De belangrijkste reden om de Filipijnen te bezoeken is de prachtige stranden en de schitterende eilandjes. Vooral in Palawan, met name rondom El Nido, kan je onvergetelijke boottochten maken naar – waarschijnlijk – de mooiste eilanden die je in je leven zal zien. In andere gedeeltes van het land is het eilandhoppen wat minder spectaculair, maar de stranden blijven mooi. Zo is het strand van Boracay wereldberoemd.


Coron 3


De mensen

Toegegeven, het is geen Myanmar of Japan, maar de bevolking is absoluut vriendelijk. Hier geen – of nauwelijks – opdringerige verkopers of trucjes om je op te lichten. Bovendien spreekt nagenoeg iedereen op de Filipijnen Engels. Buiten de grotere steden is de sfeer ook erg relaxt, met name veroorzaakt door de lokale bevolking. Dit alles maakt de Filipijnen goed geschikt voor de beginnende backpacker.

Duiken

De Filipijnen behoort tot de beste landen ter wereld om te duiken. Uiteraard is het koraal hier mooi en zie je vele tropische vissen, maar de variatie in duiken die je kunt maken is ook een groot pluspunt. Zo kan je vanuit Coron duiken naar scheepswrakken van Japanse oorlogsboten, duiken met voshaaien in Malapascua, grote scholen sardines bekijken in Moalboal en zeeschildpadden spotten rond Apo Island. Als duiken niet je ding is kan je ook goed snorkelen.


Apo Island 1


Scooter ritjes

De eilanden verken je het beste per scooter. Als je buiten de grotere steden rijdt is het verkeer vaak heerlijk rustig en rijdt men niet al te hard. Ideaal als je geen ervaren rijder bent. De gevarieerde natuur waar je doorheen rijdt levert prachtige ritten op. Op het mooie Bohol is dit het leukste, maar ook op Siquijor en Palawan kan je mooie tochten maken.

Meer natuur

Als je liever geen scooter rit maakt, maar toch wilt genieten van de mooie natuur kan je dit onder andere goed doen bij de rijstvelden in het Cordillera gebergte, dit is het beste te bekijken vanuit het dorp Banaue.


Banaue 1


Surfen

Surfliefhebbers kunnen ook prima terecht in de Filipijnen. Je kunt een surfboard pakken vanuit meerdere bestemmingen. Het kleine eiland Siargao is de beste keuze. Dit behoort zelfs tot de betere surfspots in heel Azië.

Sla de Filipijnen dus niet over. Zeker aangezien het massatoerisme hier nog niet volop aanwezig is.