Meenemen Oezbekistan

Meenemen Oezbekistan

Wat moet je allemaal meenemen naar Oezbekistan als je gaat backpacken? Dit komt behoorlijk overeen met hetgeen wat je voor andere landen in Azië moet meenemen. Bekijk daarom allereerst onze algemene tips over wat mee te nemen. Daarnaast kan je ook onze checklist gebruiken om te kijken of je alle benodigdheden in huis hebt. Als je iets vergeten bent kun je dit eventueel ook in Oezbekistan kopen, maar dit is niet altijd even makkelijk.

Boeken

Neem in geen geval religieuze boeken of historische boeken van Oezbekistan mee. Een reisgids is natuurlijk geen probleem.

Foto’s

Pas op met welke foto’s je op je laptop, tablet, iPhone of fototoestel hebt staan. Bij het binnenkomen gaat dit vooral over pornografisch materiaal, maar bij het vertrekken gaat dit ook over overheidsgebouwen, militairen, … tot zelfs een museumbewaker. Neem dus geen foto’s van deze onderwerpen of verberg een deel van je foto’s op je laptop. Je kunt dit zeer makkelijk doen op zowel je Apple als Windows laptop met een klein trucje. Verberg nooit al je foto’s want dit is best verdacht. Wie neemt nu geen reisfoto’s?

Medicatie

Let op met welke medicatie je meeneemt, de meeste gebruikelijke pijnstillers, slaappillen en ant-depressiva worden gezien als drugs in Oezbekistan en zijn dus illegaal. Bevatten jouw pillen ‘codeine’ of ‘benzodiazepines’ dan laat je deze het beste thuis of neem je best een prescriptie van de dokter mee. Een volledige lijst vind je hier.

Waar je backpack kopen online?

Onze favoriete keuze voor het kopen van je backpack is Coolblue. Zij hebben een groot aanbod, zeer handige tips voor het kopen van de juiste backpack en een geweldige service. Bovendien bezorgen ze gratis en kan je altijd gratis retourneren.

Inkopen doen

Een handige website voor het kopen voor alle benodigdheden voor je backpack-reis is Backpackspullen. Naast backpacks kun je hier ook vele handige accessoires aanschaffen. Ideaal om op één site gelijk meerdere items te kopen. Gebruik de kortingscode “backpackeninazie” voor 5% korting op het gehele assortiment. Er zijn nog een beperkt aantal kortingscodes beschikbaar, dus wees er op tijd bij.

Lees verder over Oezbekistan