Vliegtickets Oezbekistan

Vliegtickets Oezbekistan

Oezbekistan is een groot land in Centraal-Azië. Het land heeft landsgrenzen met onder meer Kazachstan, Turkmenistan en Tadzjikistan. Er zijn veel reizigers die via een van deze buurlanden naar Oezbekistan reizen. Daarnaast kiezen veel reizigers om naar Oezbekistan te vliegen, om hier aan een reis door dit land of door meerdere landen in Centraal-Azië te beginnen. Omdat Oezbekistan over meerdere internationale vliegvelden beschikt zijn er voldoende mogelijkheden om naar Oezbekistan te vliegen. Op deze pagina geven we onze tips over het boeken van goedkope vliegtickets Oezbekistan.

Waar naartoe vliegen?

Er zijn zes internationale vliegvelden gelegen in Oezbekistan. Het vliegveld van de hoofdstad Tashkent is verreweg het grootste vliegveld van het land en is ook de meest logische keuze als je naar Oezbekistan wilt vliegen. Het land heeft nog geen directe vluchten met Nederland. Met een korte overstap kun je het land echter gelukkig wel snel bereiken.

Hieronder vind je een overzicht van de internationale vliegvelden van Oezbekistan, inclusief de airlines met de meest interessante verbindingen voor backpackers.

Vliegveld Stad Belangrijke airlines
Islam Karimov Tashkent International Airport Tashkent Uzbekistan Airways, Turkish Airlines, Aeroflot, Ural Airlines & China Southern Airlines
Samarkand International Airport Samarkand Uzbekistan Airways, Turkish Airlines, Aeroflot & Ural Airlines
Urgench International Airport Urgench Uzbekistan Airways, S7 Airlines & Rossiya Airlines
Fergana International Airport Fergana Uzbekistan Airways, S7 Airlines & Nordwind Airlines
Bukhara International Airport Bukhara Uzbekistan Airways, Aeroflot & Ural Airlines
Navoi International Airport Navoi Uzbekistan Airways, Red Wings Airlines & Ural Airlines

Binnenlandse vluchten

Oezbekistan is een groot land en je reist niet altijd even snel over land van bestemming naar bestemming. Als je tijd wilt besparen of geen zin hebt in lange ritten is een binnenlandse vlucht een goede optie. Naast de eerder genoemde internationale vliegvelden zijn er nog een aantal andere vliegvelden in Oezbekistan die binnenlandse vluchten verwerken.

Goedkope vliegtickets Oezbekistan

De belangrijkste tip om geld te besparen op je vliegticket naar Oezbekistan is om je zo flexibel mogelijk op te stellen. Enkele dagen eerder of later vliegen kan een enorm verschil maken op de kosten van je vliegticket. Ook kan het veel geld schelen om op een ander vliegveld te vliegen. Zoals je hierboven ziet zijn er meerdere vliegvelden in Oezbekistan waarop je kunt vliegen. Daarnaast kan ook een ander vertrek vliegveld veel geld schelen.

Vliegtickets Oezbekistan boeken

Voor het boeken van een vliegticket Oezbekistan raden we aan om Cheaptickets.nl te gebruiken. Zij beschikken over een goede service, een duidelijke website en uitstekende prijzen.